Groot-Brittannie

Saint James’s in Bloom © Julie Verhoeven, Saint James's in Bloom (detail from Plaza installation view), 2006 photographer: Matt Blaney Blaney, Matt

Saint James’s in Bloom Soms kan je ook gewoon zomaar tegen kunst aan lopen. Julie Verhoeven, die het plaza van het tijdschrift The Economist heeft omgetoverd tot een sprookjestuin, maakt daar graag gebruik van. Toevallige bezoekers vinden in plaats van een grijze betonbedoening een met verf, perspex, gebroken glas en aardewerk versierd plein, geïnspireerd door de rijke Britse tuincultuur en bloembedden van Engelse kustplaatsjes. Kunstzinnige bloemschikkingen, collages, inktschilderijen en psychedelische regenbogen zorgen vooral voor veel kleur en diepte. Bezoekers worden gemotiveerd om meegenomen zaadjes in de Riflemaker galerie in Beakstreet te planten. Ze zullen dan in tijd voor haar volgende show uitkomen.

T/m 15 sept, Julie Verhoeven: Saint James’s in Bloom, The Economist Plaza, Londen SW1 004420 7612 0730 & www.contempart.org.uk

Tate show In een nieuwe Tate show van de Fransman Pierre Huyghe waant de bezoeker zich als een Alice in een ontdekkingslandschap. Objecten, teksten, zwevende deuren en natuurdocumentaires zijn gebruikt om denken en reflectie te stimuleren. Celebration Park is een complex, soms irrationeel, ontroerend geheel. Woorden, zoals ‘I do not own Modern Times’, prikkelen de gedachten; wie bezit ideeën? Met mysterieuze metaforen hoopt Huyghe dat de bezoeker het raadsel ontrafelt, nog wat dieper zoekt. Wordt de moderne wereld aan de tand gevoeld? In A Journey That Wasn’t 2006, een film die plaatsneemt in Antarctica, is de kunstenaar op zoek naar een mythisch wit schepsel, is het echt?

T/m 17 sept, Celebration Park, Pierre Huyghe: Celebration Park, Tate Modern, Bankside, Londen SE1, 004420 7887 8888 & www.tate.org.uk

En verder T/m 17 september, Archipeinture, kunstenaars uit Europa, Noord en Zuid Amerika in het Camden Arts Centre, 0044-20 7472 5500 & www.camdenartscentre.org t/m 26 aug, John Latham: Time Base and the Universe, John Hansard Gallery, Southampton, 0044223 8059 2158 & www.hansardgallery.org.uk t/m 17 sept, Jeremy Deller, De la Warr Pavilion, Bexhil-on-Sea, 00441424 229 111 & www.dlwp.com t/m 26 aug, Summer Exhibition, Beaux Arts in Bath, 00441225 464850 & www.beauxartsbath.co.uk