Eén op de drie vindt kantine ongezond

Het eten in bedrijfskantines is ongezond en te duur. Dat vindt 30 procent van de ondervraagden van een onderzoek van adviesbureau Q&A.

Q&A, dat zijn onderzoek over twee weken presenteert op een congres over voeding, ondervroeg 348 mensen die regelmatig een bedrijfskantine bezoeken naar hun mening. Van die bezoekers vindt 4 procent het eten in hun kantine zelfs „heel ongezond”, zegt medewerker S. Fokkema van Q&A. 70 procent van de eters beoordeelde het aanbod als „gezond”.

7 procent mist salades in het bedrijfsrestaurant. Ergernis nummer twee is de kwaliteit en variëteit van brood. Gezien de variëteit, kwaliteit en service vindt ruim eenderde de prijzen te hoog.

Sodexho en Albron, de grootste cateraars, herkennen zich maar deels in de enquête. Een gemiddelde lunchprijs van 2,50 euro vindt een Sodexho-medewerker „een fooi”.

Bij Albron loopt sinds kort een proef waarbij gezonde voeding een kwart goedkoper is en ‘ongezondere’ producten duurder zijn. Volgens directeur P. Visscher is die proef succesvol. 100 van de 1.100 kantines waar Albron aan levert willen dit concept overnemen.

    • Frits Baltesen