Dubbelslag voor Belgische sprinter Boonen in Eneco Tour

Hoogeveen. Wielrenner Tom Boonen heeft de eerste etappe in de Eneco Tour gewonnen. De Belgische wereldkampioen bleef in de sprint de Italianen Simone Cadamuro en Enrico Gasparotto ruim voor. Boonen nam dankzij de bonificatieseconden de leiderstrui over van Stefan Schumacher. Het vlotte succes kwam als een verrassing in het kamp van Quickstep. ”Eigenlijk hadden we verwacht dat we maandag pas echt goed waren”, verklapte zijn ploeggenoot Steven de Jongh na afloop. Boonen was eenzelfde mening toegedaan. Hij koesterde de overwinning. ”Dit neemt de druk weg voor de komende dagen.” Volgende week trekt de Eneco Tour door Boonens vaderland en het Belgische volk verwacht niets anders dan een zegetocht. Boonen had tijdens de koers nog even gepraat met De Jongh. ”Ik vroeg of hij voor eigen kans wilde sprinten, maar Steven was van mening dat ik mee moest sprinten”, vertelde hij.