Drama in familie van Landis

Ook privé beleeft Floyd Landis donkere tijden. De Amerikaanse wielrenner die vorige maand als eerste winnaar van de Ronde van Frankrijk op doping werd betrapt, verloor deze week zijn schoonvader. Gisteren werd bekend dat de 57-jarige David Witt dinsdag in San Diego zichzelf van het leven had beroofd.

Het levenloze lichaam van Witt werd aangetroffen bij een auto in een parkeergarage, en volgens de autoriteiten had hij zich door het hoofd geschoten. Het is niet duidelijk of de verwikkelingen rond Landis een rol hebben gespeeld bij de zelfmoord.

Samen met zijn vrouw was Witt eigenaar van een restaurant San Diego, niet ver van de plek waar hij werd gevonden. In dat etablissement hingen verschillende truien van Landis en ingelijste voorpagina’s van tijdschriften met daarop de afbeelding van de renner die na de Tour van zijn voetstuk viel. In de urine van Landis werd in de slotweek van de Tour een te hoge testosteronwaarde aangetroffen, zo werd enkele dagen na afloop van de Tour bekend, hij werd ontslagen door zijn ploeg en wordt wellicht voor twee jaar geschorst.

Witt was ook wielrenner, en raakte bevriend met Landis toen ze dezelfde trainer hadden. In 1998 werden ze kamergenoten, later familie, toen Landis trouwde met een dochter van Witt uit een eerder huwelijk.