Clijsters blesseert linkerpols opnieuw

Kim Clijsters is langdurig uitgeschakeld voor toptennis. De Belgische speelster kwam woensdag tijdens het tennistoernooi in Montreal ten val tijdens een partij tegen de Canadese Stephanie Dubois en blesseerde haar linkerpols.

In het ziekenhuis van Montreal bleek dat de kwetsuur ernstig is. De komende twee maanden kan zij niet in actie komen. Dit betekent dat zij haar titel in het US Open niet kan verdedigen en ook niet voor België kan uitkomen in de finale van het Fed-Cuptoernooi.

Clijsters maakte vorig jaar haar comeback na een blessure aan dezelfde pols. Twee jaar geleden maakte ze zich zoveel zorgen om haar linkerpols, dat ze zich meer dan eens wanhopig afvroeg of ze ooit nog zou kunnen tennissen. De lijdensweg van Clijsters begon in maart januari 2004 toen een stressfractuur in haar pols verergerde snel tot een scheur in een pees. Ze keerde kortstondig terug, maar tijdens een toernooi in Berlijn begaf de pols het opnieuw. Een operatie was onvermijdelijk.

Een maandenlange rustperiode leek daarna uitkomst te bieden, maar een tweede comeback liep uit op een nieuwe teleurstelling. Bij het toernooi van Hasselt moest ze in oktober 2004 opgeven in de derde ronde tegen de Russische Elena Bovina. Het gewricht ging twee maanden in het gips.

In februari vorig jaar maakte ze dan toch een geslaagde rentree. Sindsdien is Clijsters voor haar gevoel bezig aan een tweede carrière. „Het is belangrijk dat de pols het houdt. Als het nu nog een keer fout gaat kan het rap met me gedaan zijn”, sprak Clijsters vorig jaar. De profspeelster uit Bree wist na haar terugkeer vrijwel direct weer aansluiting te vinden bij concurrentes als de zusjes Williams, Lindsay Davenport en Maria Sjarapova. Het hoogtepunt van haar loopbaan was de zege op de US Open vorig jaar. Dit jaar wist Clijsters geen grandslamtoernooi op haar naam te schrijven.