Aanhoudend buiig

Een lagedrukgebied bij Engeland trekt dit weekeinde richting de zuidelijke Noordzee en zal begin volgende week zijn reis voortzetten richting het zuiden van Scandinavië. Met deze depressie in de buurt van ons land blijft het voorlopig wisselvallig met een mix van zon, wolken en buien. De zomer sukkelt voorlopig door en dat terwijl een portie zeer warme lucht naar Italië, Griekenland en de Balkan trekt.

De komende dagen stijgt de temperatuur op uitgebreide schaal tot ver boven de 35 graden. Bij ons is het veel minder warm al is het zeker niet koud. Met een minimumtemperatuur van ongeveer 15 graden is het vannacht vrij zwoel. Er blijft een matige tot vrij krachtige wind waaien uit richtingen tussen zuid en zuidwest. Aan zee valt er een bui, in het binnenland blijft het droog en klaart het af en toe op.

Morgen begint de dag met wat zon, vooral in het oosten. In de loop van de dag komen buien tot ontwikkeling, mogelijk met onweer en veel regenwater. Voor de buien uit stijgt het kwik naar 21 tot 24 graden. De wind blijft matig tot vrij krachtig waaien uit een zuidwestelijke richting.

Zondag, maar ook begin volgende week blijft het sterk wisselvallig met regelmatig buien, soms met onweer, hagel en veel regen in een zeer korte tijd. Met het draaien van de wind naar een meer noordwestelijke richting gaat de temperatuur omlaag, het wordt in de middag een graad of 20.