7 redenen om naar buiten te gaan

1 uit eten met iens

Sa Lolla

Sa Lolla is een fijn restaurant voor een goede Italiaanse maaltijd, kwiek geserveerd door vrolijke en aandachtige Italianen. Studenten, gezinnen en stelletjes vinden hier gerechten naar hun gading, want er staan zowel `goedkope pizza`s` op de menukaart, alsook `duurdere vis- en vleesgerechten`. De kaart meldt verder dat de pizza`s `royaal worden belegd met ingrediënten en zout`. Over de inrichting van het restaurant valt weinig bijzonders te melden.

goed | Ik heb een prima pizza gegeten, die ruim was belegd met verse ingrediënten. Ook de prijs was goed. Wel kan de bediening wat meer rust uitstralen. Want als je een beetje pech hebt, sta je na vijfenveertig minuten weer buiten. (28-05-2006 Jan-Maarten)

matig | Het is op zich een aardig restaurant. We zijn er een paar keer geweest, maar komen er nog maar nauwelijks terug. Wij vinden dat de prijs te hoog is voor de geleverde kwaliteit. Bovendien is het er altijd chaotisch druk. (01-02-2006 Norbert Mergen)

Wageningen, Molenstraat 6 Telefoon (0317) 412 611 Keuken open 17.00-22.00 Gem. prijs 3-gangen 27,00 euro Categorie: Italiaans

2 DOCUMENTAIRE

Murderball

Murderball is de bijnaam voor rolstoelrugby, maar wie denkt dat dit een suffe sport voor zielepieten is, wordt door filmers Rubin en Shapiro snel uit de droom geholpen: rolstoelrugby is ruig en de verlamde jongens die het spelen zijn even ruig. In de aanloop naar de Paralympics van 2004 ontpoppen de teams van Canada en de VS zich als de felste rivalen. Canada heeft een afgeschreven Amerikaanse sterspeler als coach aangetrokken en deze Joe Soares wil maar één ding: wraak. Regie: Henry Alex Rubin en Dana Adam Shapiro, 2005.

Wageningen: JV Unitas, Generaal Foulkesweg 74. Vrijdag 24.00u. Inl: 0317-412909 & www.jvunitas.nl[br/]

3 TENTOONSTELLING

Is het goud dat bliept?

De tentoonstelling Is het goud dat bliept? toont de vondsten die in Wageningen zijn gedaan door vier mannen met een metaaldetector. De oudste voorwerpen dateren uit de Romeinse tijd, bijvoorbeeld Romeinse kledingspelden (fibulae). Uit de periode vanaf de 16e eeuw tot nu zijn allerlei voorwerpen te zien zoals munten, penningen, boekbeslag, beslag van grafkisten, handelsgewichten en oorlogsresten. Op de tentoonstelling zijn ook metaaldetectors te zien.

Wageningen: Museum De Casteelse Poort, Bowlespark 1a. T/m10 september, di t/m za 11.00-17.00u, zo 13.00-17.00u. Inl: 0317-421436 & www.casteelsepoort.nl[br/]

4 GIPSY JAZZ

Zwoele zomeravond

Het Kröller-Müller Museum sluit zaterdag de reeks zwoele zomeravonden af met een avond vol Gipsy jazz. Brassband De Coup speelt swingende klezmer, zigeunermuziek en blues in de beeldentuin. In het Rietveld-paviljoen is er de voorstelling `DjanGO! - een hommage aan Django Reinhardt` met onder andere Koen De Cauter, Fapy Lafertin en Patrick Saussois.

Otterlo: Kröller-Müller Museum (bereikbaar met de bus vanaf station Ede-Wageningen). Zaterdag 17.00u-20.30u. Entree voor zowel het park en het museum is na 18.00u 6 euro. Inl: 0318-596164 & www.kmm.nl[br/]

5 FILM

De Celestijnse Belofte

Verfilming van De Celestijnse Belofte van James Redfield. Een ontslagen geschiedenisleraar gaat op zoek naar een eeuwenoud manuscript waarin negen universele levensinzichten worden onthuld. Redfield produceerde zelf deze verfilming, die voor voormalig New Age-aanhangers een feest der herkenning moet zijn. Anderen kunnen zich verheugen op kleurrijke en feeërieke beelden.

Wageningen: Heerenstraattheater. Vrijdag & zaterdag 21.00u, zondag 19.00u & 21.30u. Inl: 0317-414029 & www.heerenstraattheater.nl [br/]

6 ANIMATIEFILM

Corpse Bride

Een visuele ode aan botten, beenderen, beentjes, botjes, karkassen, geraamtes en menselijke spillebenen in prachtige halfvergane kostuums. Corpse Bride is in de verte gebaseerd op een kabbalistisch sprookje uit zestiende-eeuws Rusland, waarin een aanstaande bruidegom de avond voor zijn huwelijk naar het bos gaat, zijn trouwring aan een tak hangt, de trouwgelofte uitspreekt en dan door een overleden vrouw aan zijn belofte wordt gehouden. Regie: Tim Burton, Mike Johnson, 2005. Met de stemmen van o.a. Johnny Depp, Helena Bonham Carter.

Wageningen: JV Unitas, Generaal Foulkesweg 74. Zaterdag 22.00u. Inl: 0317-412909 & www.jvunitas.nl[br/]

7 MUZIEK/DANSEN

AID: The Freakshow!

Vanavond is er in het kader van de Algemene Introductie Dagen het spektakel The Freakshow. Dansen tussen de lachspiegels, opgedirkte mensen en bizarre wonderen der natuur. Je kan uit je bol gaan met de moddervette drum `n bass van dance crew Beezwax en een visual performance door het VJ-duo Axz en Phlip. In de kelder kan je meezingen met je favoriete nummers, ondersteund door de legendarische punkband de Klojo`s.

Wageningen: JV Unitas, Generaal Foulkesweg 74. Vrijdag 23.00u. Inl: 0317-412909 & www.jvunitas.nl[br/]