7 redenen om binnen te blijven

1 slapen

Plafond met sterrenhemel

Een uur tot anderhalf uur zijn ze in je slaapkamer aan het schilderen, maar dan heb je ook wat. Een ware sterrenhemel. De glow-in-the-dark-specialist heeft een speciale projector waarmee hij de sterrenhemel van elke gewenste datum op het plafond kan projecteren. Geboortedatum, trouwdag (trouwnacht dan) of gewoon de nacht met de meeste sterren. De gekozen sterrenhemel schilderen ze na met een pigmentverf die overdag haast niet te zien is, maar in het donker de hele nacht licht geeft. Want overdag absorbeert de verf licht, dat het weer afgeeft als het donker wordt. Vuurvliegjestechniek, zeg maar. Of fosforescentie. Desgevraagd verft de Haagse specialist er nog een paar vallende sterren bij, of een extra melkweg. Dat is wel wat anders dan het kinderachtige stickertjes plakken. En naar verhouding niet eens zo duur. De webwinkel heeft meer in de aanbieding. Wat dacht je van een glow bril, glow armbandjes of een glow stick (die je de laatste tijd steeds vaker op festivals ziet)? Maar dat is nog peanuts in vergelijking met glow-in-the-dark ijsklontjes, een hart met zelfklevende button of een margarita cocktailglas. Het zijn stuk voor stuk hebbedingen, `breaklightproducten` genoemd, waarbij licht ontstaat als twee vloeistoffen met een `knak` bij elkaar komen. Voor 260 euro koop je lichtgevende golfballen en markeersticks. Voldoende om met vijftig personen te nachtgolfen. (JvG)

www.glowspecialist.nl, vanaf 99 euro tot 169 euro (voor 25 m3)[br/]

2 FILM

Predator 2

Sciencefictionfilm uit 1990 geregisseerd door Stephen Hopkins. Het vervolg op Predator speelt in 1997, dus zeven jaar in de toekomst. Detective Mike Harrigan (Glover) is verwikkeld in een harde strijd met drugsbendes in Los Angeles. De gewelddadige conflicten zijn een perfect jachtterrein voor de Predator. Wanneer de politie verminkte lichamen vindt, denkt Harrigan dat dit het werk is van drugsbendes.

RTL7, 23.00-00.59u.[br/]

3 Film

Me, myself & Irene

Beetje flauwe comedy met Jim Carrey en Renée Zellweger. Agent Charlie is veel te goed voor deze wereld. Ook wanneer zijn vrouw hem op een dag brutaal verlaat, geeft hij geen krimp. Tot hij op een dag een gespleten persoonlijkheid blijkt te hebben. Naast zijn goede kant, wordt hij soms Hank, een brutale durfal. Op weg naar vakantie brengt hij nog even de voortvluchtige Irene naar een ander politiekantoor. En dat loopt mis.

RTL5, 20.30-22.35u.[br/]

4 muziek

Lowlands

Rechtstreeks verslag van Lowlands Festival in Biddinghuizen. Met optredens, interviews en sfeerreportages van onder meer Arctic Monkeys, Belle and Sebastian, Iggy Pop & The Stooges, Johan, Massive Attack, Spinvis, Pete Philly & Perquisite. De presentatie is in handen van Brecht van Hulten (van `Goedemorgen Nederland`) en Gijsbert Kamer (popjournalist van de Volkskrant). De interviews liggen in handen van Paula van den Elsen.

Ned.3, 23.15-00.50u.[br/]

5 Knutselen

Agenda vouwen

Geen geld voor een elektronische agenda? Die heb je ook nergens voor nodig. De PocketMod-wegwerpagenda kost één A4`tje en een beetje drukinkt en is lichter, praktischer in gebruik en vele malen stoerder dan een PDA. Stel met het speciale bouwprogramma op de website pocketmod.com in een paar minuten de acht pagina`s samen die jij het liefste in je agenda hebt staan: bijvoorbeeld een jaarkalender, een weekagenda, wat lijntjespapier, muziekbalken, een eenheden-omrekenenaar en een sudoku. Druk deze acht paginaatjes af: ze passen precies op een vel papier. Volg de vouwinstructie op de website, en met één knip van een schaar heb je vervolgens een opgevouwen minizakagenda inclusief voorflap om een creditcard in te doen. De Hipster PDA is een geavanceerde Do-It-Yourself agenda, die je ook kan afdrukken op kaartenbak-kaarten. (TV)

www.pocketmod.com, www.diyplanner.com[br/]

6 Verrassen

Scriptease dekbed

Het is om moe van te worden, al die mogelijkheden om een uitgebluste relatie nieuw leven in te blazen. Maar voor wie nog niet is bevangen door keuzestress, is er het `scriptease dekbedovertrek`. Dit overtrek wordt geleverd met 120 kleefletters en -cijfers, hetgeen je in staat stelt je partner bij thuiskomst te verrassen met opbeurende woorden, liefdesverklaringen of natuurlijk gewoon díe sekssuggesties die je nooit hardop hebt durven uitspreken. Het kan natuurlijk ook gebruikt worden om een lekker recept door te geven, of een reprimande voor een niet-schoongemaakte wc. Handig dus ook voor partners die al op dát punt in hun verhouding zijn aangeland, waarop alleen nog maar wordt gecommuniceerd door met deuren te slaan. Schaf dan meteen twee exemplaren aan, zodat de kinderen lekker op het ene overtrek kunnen puzzelen terwijl de ouders via het andere ruzie maken. (MS)

www.thegadgethouse.com, 59 euro[br/]

7 Ding

Elektronisch vers gemaaid gras

Heerlijk, die geur van pas gemaaid gras. Alleen jammer dat je op een gegeven moment zo gewend bent aan de geur, waardoor je `m niet meer ruikt. Geurenspecialist Ambi Pur heeft daarom een elektrisch huisparfum ontwikkeld dat elke 45 minuten automatisch van geur verandert. In de elektrische houder van Ambi Pur 3volution passen drie flesjes parfum. Elk uur ruikt de huiskamer dus weer net even anders. De geuren met namen als Fresh New Day en Seaside Breezes zijn mede geïnspireerd op de geuren van pas gemaaid gras en van frisse zeewind. Hoewel de `elektronische` geuren waarschijnlijk nooit de `echte` geuren kunnen benaderen, zijn ze misschien een middel om nog een beetje een zomergevoel te behouden. Tenslotte is het momenteel geen weer om op het strand te liggen. Laat staan in pas gemaaid gras. (DH)

Ambi Pur 3Volution is te koop bij drogisterijen en supermarkten voor 5,49 euro [br/]

    • Mark Schenkel
    • Thalia Verkade
    • David Haakman