Utrecht wil eind oktober rapport over trapongeval

Utrecht, 17 aug. De onafhankelijke onderzoekscommissie die het trapongeval van zondag 6 augustus in Utrecht gaat onderzoeken, moet uiterlijk eind oktober verslag uitbrengen. Dat maakte de gemeente gisteren bekend. Wie er zitting nemen in de commissie wordt zo snel mogelijk bekendgemaakt. Door het ongeval kwam een 30-jarige man om het leven. Twintig personen raakten gewond, van wie er nog één in een ziekenhuis ligt. De onderzoeksvragen zijn inmiddels door het college van burgemeester en wethouders geformuleerd. De vragen gaan onder andere over de vergunningverlening en het eigendom en onderhoud van de trap. Ook de Onderzoeksraad voor Veiligheid gaat het ongeval onderzoeken. Daarnaast is het openbaar ministerie bezig met een strafrechtelijk vooronderzoek.