Televisie Voorkeur

In Rare streken de natuurdocumentaire Wolf pack van National Geographic over de succesvolle rehabilitatie van wolven in het Yellowstone National Park in de VS. België 2 (Canvas), 20.50-21.45u. Foto Joel Sartore Sartore, Joe

actualiteiten

Twee vandaag. Onder meer een reportage over de Happy Shrimp Farm op de Rotterdamse Maasvlakte waar tropische garnalen worden gekweekt in bassins die verwarmd worden met de restwarmte uit de nabij gelegen industrie. Ned.2, 18.20-18.50u.

Netwerk. Aandacht voor het standbeeld van Abraham Kuyper in zijn geboorteplaats Maassluis. Anderhalf jaar geleden werd het plan voor een standbeeld van twee gemeenteraadsleden verworpen, maar nu lijkt het er toch te komen. Vanavond gaan de twee gemeenteraadsleden die het geld voor het beeld zelf hebben verzameld op zoek naar de beste plek in Maassluis. Ned.1, 20.30-21.00u.

Nova. Onder meer een reportage over een schooltje in Afghanistan waar de hulporganisatie Save the Children in crisisgebieden onderwijs aanbiedt voor kinderen. Vanavond met Afghaanse kinderen die voor het eerst les krijgen. Verder treedt de blinde cabaretier Vincent Bijlo buiten zijn beperkingen door de lelijkste plek van Nederland aan te wijzen. Ned.3, 22.20-22.45u.

documentaire

Terzake zomer: Leven als God in Monaco. Er wonen officieel 900 Belgen in het prinsdom Monaco. Het is er veilig wonen, maar vooral natuurlijk nul procent belastingen. Alle fiscale voordelen genieten en toch niet in Monaco wonen, het gebeurt vaker dan verwacht. België 2 (Canvas), 20.00-20.50u.

Bug attack: Aggression. Miljoenen giftige, roofzuchtige, bloedzuigende beestjes die onze planeet teisteren hebben een enorm arsenaal wapens ontwikkeld om te overleven. National Geographic, 20.00-21.00u.

Taboo: Marriage, Delicacies. Twee documentaires over buitenlandse gebruiken. Bijna overal ter wereld vindt het huwelijk plaats tussen één man en één vrouw, maar in sommige culturen heeft het huwelijk bredere betekenissen. IJslanders eten rottend haaienvlees om te vieren dat ze van de Vikingen afstammen en in India ziet men een geitenfoetus als een lekkernij. In Togo is men dol op rattenvlees. National Geographic, 22.00-24.00u.

De wereld van Tarantino: Yichalal!, it’s possible. Reportage over een circusschool in Addis Abeba, Ethiopië, waar straatkinderen worden opgeleid tot acrobaten en jongleurs. België 2 (Canvas), 22.20-23.25u.

praatprogramma

Wat zou jij doen? Karin de Groot praat met ouders van kinderen en mannen en vrouwen die in een verkeerd lichaam geboren zijn. De 23-jarige Melvin is nu Sasha en de 23-jarige Maarten luisterde voorheen naar de naam Femke. Ned.1, 22.20-22.55u.

informatief

Vet safari. Eerste aflevering van een serie over een dierenarts die de overstap maakt van gewone huisdieren naar wilde dieren in Zuid-Afrika. Twee giraffes moeten met de helikopter gevangen worden, maar dat valt niet mee. Dierenarts Emma moet niet alleen voor drie jonge antilopen zorgen, maar ook nog voor haar eigen baby. BBC1, 21.00-21.30u.

Adios familie Gunneweg. Tweede deel van een vierluik over de Nederlandse familie Gunneweg die naar Zuid-Spanje emigreert. Vanavond gaat het over de taalkennis van de familieleden en of zij zich wel voldoende in het Spaans uit kunnen drukken. Ned.1, 21.00-21.35u.

Koppen: De sperminator. Dr. Cecil Jacobson, uitvinder van de vruchtwaterpunctie, begon in de jaren zeventig een vruchtbaarheidskliniek. Hij hield er echter vreemde methodes op na om zijn patiënten zwanger te maken. België 1, 21.10-22.00u.

Het meisje van steen. De zevenjarige Luciana Wulkan lijdt aan een zeldzame genetische afwijking waardoor haar spieren in bot veranderen. Patiënten met deze ziekte veranderen langzaam in een soort levende standbeelden. Talpa, 21.30-22.30u.

Tales from Paris. Presentatrice Kirsty Wark ontmoet in Parijs Ines de la Fressange, het eerste echte supermodel ter wereld, en ze bezoekt kunstenaars die vechten voor het behoud van hun ateliers. BBC2, 0.20-1.20u.

amusement

Zomeravondcafé. Gesprekken over gossip en glamour met presentatrice Viola Holt, paparazzo Joop van Tellingen en Privé-hoofdredactrice Wilma Nanninga. Ned.2, 19.30-20.30u.

muziek

Lowlands warm up. Slot van een serie als prelude op het komende Lowlands festival laat het optreden van Arcade Fire uit vorig jaar zien. Ned.3, 23.50-0.20u.