Televisie Overige Films

Serving Sara (Reginald Hudlin, 2002, VS). Romantische komedie. Verlopen advocaat Matthew Perry biedt helpende hand aan in echtscheiding liggende Elizabeth Hurley. Net5, 20.30-22.25u.

For the Love of the Game (Sam Raimi, 1999, VS). In zijn derde honkbalfilm speelt Kevin Costner een pitcher op leeftijd, die nog één keer vlamt door andere, veelal jongere mannen in toom te houden. Rondom een cruciale wedstrijd wordt een liefdesfilm in ‘flashbacks’ gedrapeerd. Want Kostner dreigt ook nog eens de liefde van zijn leven (Kelly Preston) kwijt te raken. RTL7, 20.30-23.00u.

The Insider (Michael Mann, 1999, VS). Verbeten paranoia-thriller is gebaseerd op geruchtmakend artikel uit Vanity Fair uit 1966, waaruit bleek dat de tabaksindustrie welbewust verslavende stoffen aan sigaretten toevoegt. Russell Crowe speelt de eigenlijke hoofdpersoon: een zenuwachtige kroongetuige die alles te verliezen heeft. Maar alle aandacht wordt getrokken door Al Pacino, die als permanent telefonerende onderzoeksjournalist alle trekken vertoont van de ‘lone rider’ uit een western. Veronica, 20.35-23.30u.

Enemy of the State (Tony Scott, 1998, VS). Formule-thriller waarin Will Smith strijdt tegen absolute, technisch geavanceerde overheidscontrole. Ook met Gene Hackman. BBC1, 22.00-0.40u.

Allein (Thomas Durchschlag, 2004, Duitsland). Regiedebuut is authentiek, terughoudend portret van een jonge vrouw (Lavinia Wilson) met een borderlinestoornis. Met drank, pillen en mannen bestrijdt ze de eenzaamheid. Was in 2005 geselecteerd voor de Tiger Awards van Rotterdam. ARD, 22.45-0.10u.

Napoleon (Mario Andracchio, 1995, Austr.). Kolderieke jeugdfilm (vanaf 4 jaar) waarin een golden retriever in een luchtballonmandje terechtkomt en bizarre conversaties voert met de wildfauna. Morgen, BBC2, 12.00-13.15u.