Radio Voorkeur

Kunststof. Gesprek met striptekenaar Mark Hendriks over zijn strips voor volwassenen in zwart-wit tegen Aziatische decors. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Onder meer in het tweede uur een gesprek met Jan van der Haar, vertaler van Italiaanse romans, die uitlegt waarom hij het vertalen even leuk vindt als het zelf schrijven van een roman. In het laatste uur een reportage over woudmonniken die in Kanchanaburi, het noordwesten van Thailand, een eigen tempel hebben waar ze tijgers houden. 747AM, 20.03-23.00u.

Hoe? zo! Een gesprek met de Utrechtse hoogleraar astrofysica John Heise over wat er voor de oerknal was, de oorsprong van het heelal, parallelle universums, het bestaan van tijd en de vraag of de wetenschap op al die vragen ooit een antwoord kan vinden. Morgen, 747AM, 13.10-14.00u.

1 op de middag. Els Loesberg, die voor Sanoma Uitgevers de tijdschriftendivisie in Zuidoost-Europa leidt, praat over haar werk in Roemenië. Zij geeft Oost-Europese versies uit van Story, Cosmopolitan en Beau Monde . Morgen, Radio 1, 14.04-17.00u.