Planeten

Na twee jaar is er overeenstemming bereikt over een ontwerpresolutie met het onderscheid tussen planeten en kleinere zonnestelstel-lichamen als kometen en asteroïden. Op www.iau2006.org is de ontwerptekst te lezen.

Op www.infoster.be/negepl staat een overzicht van de geschiedenis, de mythologie en de tot dusver – 15 augustus dus –bekende wetenschappelijke kennis over planeten, manen, en kleinere objecten van het zonnestelsel . Veel informatie over de grotere planeten Jupiter, Saturnus, Uranus en Neptunus is te vinden op www.reuzenplaneten.nl. Liefhebbers van cijfers – van afstanden en tijdmetingen tot getallen over gravitatie en rotatieperiodes – komen aan hun trekken op de site van het Jet Propulsion Laboratorium van het California Institute of Technology, verbonden aan de Nasa: www.jpl.nasa.gov.

Kijk ook opwww.nineplanets.org