Nieuwe digitale cultuurzender van NPS en NRC

Rotterdam, 17 aug. De NPS en NRC Handelsblad gaan samenwerken op een nieuw digitaal kanaal met culturele programma`s dat Cultura heet en vanaf 1 september 24 uur per dag zal uitzenden op internet en de kabel. Kunstredacteuren en medewerkers van deze krant verzorgen in samenwerking met de Cultura-redactie een dagelijks wisselend cultuurjournaal van circa tien minuten dat van dinsdag tot en met zondag wordt uitgezonden om 20.50 uur. In de journaals voeren NRC-redacteuren een gesprek met een van de twee vaste Cultura-presentatoren over kunstactualiteiten en de programma`s van die avond. Er wordt steeds aansluiting gezocht bij de actualiteit. Cultura zendt uit op internet - zoals de digitale zenders Holland.doc en 3voor12 nu doen - en maakt deel uit van het pluspakket voor kabelkijkers.