Internetbedrijf zoekt goud van ex-neonazi

AOL zoekt goud – letterlijk.

De Amerikaanse internetaanbieder begint een opgraving in de tuin van een voormalige plaaggeest van het bedrijf, die bekendstaat als ‘spam-nazi’. De speurtocht volgt op de uitspraak van een Amerikaanse rechter die de spammer, een voormalige neonazi uit de Verenigde Staten, veroordeelt tot een schadevergoeding van 12,8 miljoen dollar (10 miljoen euro) aan AOL. De spammer heeft miljoenen ongevraagde e-mails verstuurd aan AOL’s klanten.

AOL denkt te weten dat Davis Wolfgang Hawke (28), een ex-nazisympathisant met een half-joodse vader, staven goud en platina heeft begraven in de tuin van zijn ouders, nabij Boston. Het bedrijf baseert dit op een verklaring van Hawkes ex-vriendin.

Hawke kocht het goud en het platina van de miljoenen die hij verdiende door internetgebruikers te bestoken met advertenties voor geldleningen en penisvergrotingen. Hawke is zelf spoorloos sinds justitie hem zoekt.

„Het kan me niet schelen, al graven ze de hele tuin op”, zei Hawkes moeder tegen persbureau AP. „Mijn zoon is allang verdwenen.”

AOL neemt de opgraving echter zeer serieus. Een woordvoerder onderstreepte dat de zaak door de rechter is behandeld. „De opgraving is niet iets uit Schateiland.”