Internet Voorkeur

De site van NASA. NASA

Steeds meer planeten. Na twee jaar werken heeft een groep astronomen, onder toezicht van de the International Astronomical Union (IAU), overeenstemming bereikt over een ontwerpresolutie waarin het onderscheid wordt gedefinieerd tussen planeten en kleinere zonnestelstel-lichamen als kometen en asteroïden. De ontwerptekst is te lezen op de site van de astronomenvereniging www.iau2006.org. Aangezien er volgens de nieuwe definitie meer planeten bestaan dan eerder verondersteld, zullen veel sites over dat onderwerp aangepast moeten worden. Zoals bijvoorbeeld www.infoster.be/negepl een site waarop een overzicht staat van de geschiedenis, de mythologie en de wetenschappelijke kennis over planeten, manen, en kleinere objecten van het zonnestelsel. Deze site is de vertaalde versie van www.nineplanets.org waar op meer dan honderd internetpagina’s informatie te vinden is over ‘ons’ en andere zonnestelsels in de vorm van teksten, foto’s, filmpjes, illustraties, geluiden en animaties. Informatie over de grotere planeten Jupiter, Saturnus, Uranus en Neptunus is te vinden op www.reuzenplaneten.nl. Op deze site zijn ook filmpjes over het zonnestelsel en alles wat daarin ronddraait, met leerzame animaties over de planetoïdengordel.

www.jpl.nasa.gov; www.astronomie.startpagina.nl