Hulp Stedelijk en Historisch Museum bij inburgeren A'dam

Amsterdam. Het Stedelijk Museum en het Amsterdams Historisch Museum gaan cursussen aanbieden waarmee inburgeraars kennis kunnen maken met de kunst en geschiedenis van Amsterdam. De gemeente Amsterdam heeft voor dit project, getiteld `Stad & Taal`, 140 duizend euro beschikbaar gesteld. Ieder jaar volgen dertienduizend Amsterdammers van allochtone afkomst een inburgeringscursus. Bij `Stad & Taal` zullen zij tijdens museumlessen ook kennismaken met de lokale hedendaagse kunst. Een kunstspel en ontmoetingen met Amsterdamse kunstenaars zullen tot de cursus behoren. Het project is bedoeld voor alle inburgeraars, van analfabeten tot hoogopgeleiden. Het Amsterdams Historisch richt zich op mensen met een lager taalniveau, het Stedelijk Museum op mensen met meer woordenschat. `Stad & Taal` start op 1 januari 2007.