Geen einde aan wisselvalligheid

In de loop van vanavond bereikt een nieuwe buienzone het land. Deze buienlijn breidt zich later op de avond en vannacht geleidelijk naar het noorden uit. Opnieuw kan er plaatselijk veel regen vallen. Later vannacht wordt het in het zuiden weer droog, en tegen het einde van de nacht klaart het ook op.

Morgenochtend trekken de buien snel naar het noorden weg en breekt de zon van tijd tot tijd door. De temperatuur stijgt naar 22 tot 25 graden. Pas in de loop van de middag neemt de bewolking vanuit het zuidwesten weer toe en kan er opnieuw een enkele bui vallen. Veel plaatsen blijven tot de avond nog droog. De wind is zuidwest en matig tot vrij krachtig.

Zaterdag en zondag blijft de lucht vrij warm en onstabiel. Er ontstaan flinke onweersbuien die lokaal wateroverlast kunnen gaan geven. Beide dagen blijft het stevig waaien uit het zuidwesten; aan zee vaak krachtig. Het wordt 21 tot 24 graden op zaterdag en 20 tot 23 op zondag.

Maandag draait de wind naar west tot noordwest en wordt het iets minder warm met maxima rond 20 graden. Het weer verandert nauwelijks zodat opnieuw de buien een prominente plaats innemen.

Gisteren ontstonden er zware onweersbuien met soms flinke hagel zoals in Meppel. Gelderland, Overijssel en Drenthe kregen de zwaarste buien. Van ‘t Harde, over Elburg naar Kampen werd 50 tot 80 millimeter geregistreerd.