Foute lalala- zomermuziekjes

3 The Shorts: Comment ça vaIn juni 1983 stond dit niet te pruimen liedje drie weken op nummer 1. Vier jongens van 17 jaar bezingen Frans vakantieliefje.Comment ça va / Comme ci comme ci comme ci comme ça / Tu ne comprend rien à l’amour / Restez la nuit, restez toujours / ’s Avonds aan de Seine / In een discotheek / Zag ik toen die kleine / Die lachend naar me keek / Zij liep plots in mijn richting / Dat was toen mijn kans / Ik zocht snel naar mijn woorden / Zei toen in m’n beste Frans: (Refrein!) (Bijvoorbeeld op: De Heetste Zomerhits, op ebay.nl voor 3,99 euro.)

Vlak voor de herfst, voor het instant-zomergevoel, een top-5 van foute zomerhitjes die zich lekker laten meezingen.

1Peter Allen: I go to RioAanstekelijk, piano-achtig intro. Stilzitten is niet meer mogelijk. Dansen!When my baby / When my baby smiles at me I go to Rio / De Janeiro / My-oh-me-oh / I go wild and then I have to do the Samba / And la bamba(Onder meer op de cd The Very Best of Peter Allen: The Boy from Down Under, op amazon.com voor 7,74 dollar.)2Maywood: RioWeer een Rio-nummer, en ook dit is een geheide meezinger. Oefen vooral op de uithaal: „Ooooooooo... Rio”.Don’t you ask me why / got to live a little longer / Don’t you start to cry / got to be a little stronger / Ooooooooo-Rio de Janeiro / Rio-oh-oh-oh-oh / Land of sun / samba and wine(Onder meer op het album met Maywood-hits uit de serie Hollands Glorie, op nlstore.nl voor 7,14 euro.)3The Shorts: Comment ça vaIn juni 1983 stond dit niet te pruimen liedje drie weken op nummer 1. Vier jongens van 17 jaar bezingen Frans vakantieliefje.Comment ça va / Comme ci comme ci comme ci comme ça / Tu ne comprend rien à l’amour / Restez la nuit, restez toujours / ’s Avonds aan de Seine / In een discotheek / Zag ik toen die kleine / Die lachend naar me keek / Zij liep plots in mijn richting / Dat was toen mijn kans / Ik zocht snel naar mijn woorden / Zei toen in m’n beste Frans: (Refrein!) (Bijvoorbeeld op: De Heetste Zomerhits, op ebay.nl voor 3,99 euro.)4André Hazes: ZomerNu echt ‘la-la-la’, want dat wil de (toch al niet erg verfijnde) songtekst.Maar ik weet, jij bent straks hier / De zon die schijnt, dus drinken wij bier / Al zitten er veel mensen om mij heen / Maar voor mij is er toch maar een / Ik heb de zomer in mijn bol / Alle terrassen zijn weer vol / Het strand bezaaid met mensen / Wat valt er nog te wensen / Voor mij begint nu echt de lol / La-la-la(Op elke Hazes-verzamelaar, op bol.com vanaf 7,99 euro.)5Crystal Waters: Gypsy Woman (She’s Homeless) Aanstekelijk la-die-da-dansnummer met droevig thema.She wakes up early every morning / Just to do her hair now / Because she cares yeah / Her day wouldn’t be right / Without her make up / She’s never had a make up / She’s just like you and me / But she’s homeless, she’s homeless / As she stands there singing for money / La da dee la dee da... (Ontelbaar vaak herhalen)(Op: Monsterhits uit de jaren 90, op marktplaats.nl voor 5 euro.)Downloaden kan, maar goedkope verzamel-cd’s zijn gezellig voor in de auto, en bevatten vaak nog meer onverwachte meezingers.Peter LeijtenMeezingen? Dat kan met de fragmenten op nrc.nl/nextAanstekelijk, piano-achtig intro. Stilzitten is niet meer mogelijk. Dansen!

When my baby / When my baby smiles at me I go to Rio / De Janeiro / My-oh-me-oh / I go wild and then I have to do the Samba / And la bamba

(Onder meer op de cd The Very Best of Peter Allen: The Boy from Down Under, op amazon.com voor 7,74 dollar.)

2Maywood: RioWeer een Rio-nummer, en ook dit is een geheide meezinger. Oefen vooral op de uithaal: „Ooooooooo... Rio”.Don’t you ask me why / got to live a little longer / Don’t you start to cry / got to be a little stronger / Ooooooooo-Rio de Janeiro / Rio-oh-oh-oh-oh / Land of sun / samba and wine(Onder meer op het album met Maywood-hits uit de serie Hollands Glorie, op nlstore.nl voor 7,14 euro.)3The Shorts: Comment ça vaIn juni 1983 stond dit niet te pruimen liedje drie weken op nummer 1. Vier jongens van 17 jaar bezingen Frans vakantieliefje.Comment ça va / Comme ci comme ci comme ci comme ça / Tu ne comprend rien à l’amour / Restez la nuit, restez toujours / ’s Avonds aan de Seine / In een discotheek / Zag ik toen die kleine / Die lachend naar me keek / Zij liep plots in mijn richting / Dat was toen mijn kans / Ik zocht snel naar mijn woorden / Zei toen in m’n beste Frans: (Refrein!) (Bijvoorbeeld op: De Heetste Zomerhits, op ebay.nl voor 3,99 euro.)4André Hazes: ZomerNu echt ‘la-la-la’, want dat wil de (toch al niet erg verfijnde) songtekst.Maar ik weet, jij bent straks hier / De zon die schijnt, dus drinken wij bier / Al zitten er veel mensen om mij heen / Maar voor mij is er toch maar een / Ik heb de zomer in mijn bol / Alle terrassen zijn weer vol / Het strand bezaaid met mensen / Wat valt er nog te wensen / Voor mij begint nu echt de lol / La-la-la(Op elke Hazes-verzamelaar, op bol.com vanaf 7,99 euro.)5Crystal Waters: Gypsy Woman (She’s Homeless) Aanstekelijk la-die-da-dansnummer met droevig thema.She wakes up early every morning / Just to do her hair now / Because she cares yeah / Her day wouldn’t be right / Without her make up / She’s never had a make up / She’s just like you and me / But she’s homeless, she’s homeless / As she stands there singing for money / La da dee la dee da... (Ontelbaar vaak herhalen)(Op: Monsterhits uit de jaren 90, op marktplaats.nl voor 5 euro.)Downloaden kan, maar goedkope verzamel-cd’s zijn gezellig voor in de auto, en bevatten vaak nog meer onverwachte meezingers.Peter LeijtenMeezingen? Dat kan met de fragmenten op nrc.nl/nextWeer een Rio-nummer, en ook dit is een geheide meezinger. Oefen vooral op de uithaal: „Ooooooooo... Rio”.

Don’t you ask me why / got to live a little longer / Don’t you start to cry / got to be a little stronger / Ooooooooo-Rio de Janeiro / Rio-oh-oh-oh-oh / Land of sun / samba and wine

(Onder meer op het album met Maywood-hits uit de serie Hollands Glorie, op nlstore.nl voor 7,14 euro.)

3The Shorts: Comment ça vaIn juni 1983 stond dit niet te pruimen liedje drie weken op nummer 1. Vier jongens van 17 jaar bezingen Frans vakantieliefje.Comment ça va / Comme ci comme ci comme ci comme ça / Tu ne comprend rien à l’amour / Restez la nuit, restez toujours / ’s Avonds aan de Seine / In een discotheek / Zag ik toen die kleine / Die lachend naar me keek / Zij liep plots in mijn richting / Dat was toen mijn kans / Ik zocht snel naar mijn woorden / Zei toen in m’n beste Frans: (Refrein!) (Bijvoorbeeld op: De Heetste Zomerhits, op ebay.nl voor 3,99 euro.)4André Hazes: ZomerNu echt ‘la-la-la’, want dat wil de (toch al niet erg verfijnde) songtekst.Maar ik weet, jij bent straks hier / De zon die schijnt, dus drinken wij bier / Al zitten er veel mensen om mij heen / Maar voor mij is er toch maar een / Ik heb de zomer in mijn bol / Alle terrassen zijn weer vol / Het strand bezaaid met mensen / Wat valt er nog te wensen / Voor mij begint nu echt de lol / La-la-la(Op elke Hazes-verzamelaar, op bol.com vanaf 7,99 euro.)5Crystal Waters: Gypsy Woman (She’s Homeless) Aanstekelijk la-die-da-dansnummer met droevig thema.She wakes up early every morning / Just to do her hair now / Because she cares yeah / Her day wouldn’t be right / Without her make up / She’s never had a make up / She’s just like you and me / But she’s homeless, she’s homeless / As she stands there singing for money / La da dee la dee da... (Ontelbaar vaak herhalen)(Op: Monsterhits uit de jaren 90, op marktplaats.nl voor 5 euro.)Downloaden kan, maar goedkope verzamel-cd’s zijn gezellig voor in de auto, en bevatten vaak nog meer onverwachte meezingers.Peter LeijtenMeezingen? Dat kan met de fragmenten op nrc.nl/nextIn juni 1983 stond dit niet te pruimen liedje drie weken op nummer 1. Vier jongens van 17 jaar bezingen Frans vakantieliefje.

Comment ça va / Comme ci comme ci comme ci comme ça / Tu ne comprend rien à l’amour / Restez la nuit, restez toujours / ’s Avonds aan de Seine / In een discotheek / Zag ik toen die kleine / Die lachend naar me keek / Zij liep plots in mijn richting / Dat was toen mijn kans / Ik zocht snel naar mijn woorden / Zei toen in m’n beste Frans: (Refrein!)

(Bijvoorbeeld op: De Heetste Zomerhits, op ebay.nl voor 3,99 euro.)

4André Hazes: ZomerNu echt ‘la-la-la’, want dat wil de (toch al niet erg verfijnde) songtekst.Maar ik weet, jij bent straks hier / De zon die schijnt, dus drinken wij bier / Al zitten er veel mensen om mij heen / Maar voor mij is er toch maar een / Ik heb de zomer in mijn bol / Alle terrassen zijn weer vol / Het strand bezaaid met mensen / Wat valt er nog te wensen / Voor mij begint nu echt de lol / La-la-la(Op elke Hazes-verzamelaar, op bol.com vanaf 7,99 euro.)5Crystal Waters: Gypsy Woman (She’s Homeless) Aanstekelijk la-die-da-dansnummer met droevig thema.She wakes up early every morning / Just to do her hair now / Because she cares yeah / Her day wouldn’t be right / Without her make up / She’s never had a make up / She’s just like you and me / But she’s homeless, she’s homeless / As she stands there singing for money / La da dee la dee da... (Ontelbaar vaak herhalen)(Op: Monsterhits uit de jaren 90, op marktplaats.nl voor 5 euro.)Downloaden kan, maar goedkope verzamel-cd’s zijn gezellig voor in de auto, en bevatten vaak nog meer onverwachte meezingers.Peter LeijtenMeezingen? Dat kan met de fragmenten op nrc.nl/nextNu echt ‘la-la-la’, want dat wil de (toch al niet erg verfijnde) songtekst.

Maar ik weet, jij bent straks hier / De zon die schijnt, dus drinken wij bier / Al zitten er veel mensen om mij heen / Maar voor mij is er toch maar een / Ik heb de zomer in mijn bol / Alle terrassen zijn weer vol / Het strand bezaaid met mensen / Wat valt er nog te wensen / Voor mij begint nu echt de lol / La-la-la

(Op elke Hazes-verzamelaar, op bol.com vanaf 7,99 euro.)

5Crystal Waters: Gypsy Woman (She’s Homeless) Aanstekelijk la-die-da-dansnummer met droevig thema.

She wakes up early every morning / Just to do her hair now / Because she cares yeah / Her day wouldn’t be right / Without her make up / She’s never had a make up / She’s just like you and me / But she’s homeless, she’s homeless / As she stands there singing for money / La da dee la dee da... (Ontelbaar vaak herhalen)

(Op: Monsterhits uit de jaren 90, op marktplaats.nl voor 5 euro.)

Downloaden kan, maar goedkope verzamel-cd’s zijn gezellig voor in de auto, en bevatten vaak nog meer onverwachte meezingers.

Meezingen? Dat kan met de fragmenten op nrc.nl/next

    • Peter Leijten