Foute lalala-zomermuziek

Voor instant-zomergevoel zijn foute zomerhitjes nodig die zich lekker laten meezingen.

1Peter Allen: I go to RioAanstekelijk pianoachtig intro, je kunt niet blijven stilzitten.When my baby / When my baby smiles at me I go to Rio / De Janeiro / My-oh-me-oh / I go wild and then I have to do the Samba / And la bamba2Maywood: RioWeer Rio, ook een geheide meezinger. Oefen op de uithaal!Don’t you ask me why / got to live a little longer / Don’t you start to cry / got to be a little stronger / Ooooooooo-Rio de Janeiro / Rio-oh-oh-oh-oh / Land of sun / samba and wine3The Shorts: Comment ça vaIn juni 1983 stond dit niet te pruimen liedje van vier jongens van 17 jaar drie weken op 1.Comment ça va / Comme ci comme ci comme ci comme ça / Tu ne comprend rien a l’amour / Restez la nuit, restez toujours / ’s Avonds aan de Seine / In een discotheek / Zag ik toen die kleine / Die lachend naar me keek / Zij liep plots in mijn richting / Dat was toen mijn kans / Ik zocht snel naar mijn woorden / Zei toen in m’n beste Frans (Refr!) 4André Hazes: ZomerNu echt ‘la-la-la’, want dat wil de (niet erg verfijnde) songtekst.Maar ik weet, jij bent straks hier / De zon die schijnt, dus drinken wij bier / Al zitten er veel mensen om mij heen / Maar voor mij is er toch maar een / Ik heb de zomer in mijn bol / Alle terrassen zijn weer vol / Het strand bezaaid met mensen / Wat valt er nog te wensen / Voor mij begint nu echt de lol / La-la-la5Crystal Waters: Gypsy Woman (She’s Homeless) Aanstekelijk la-die-da-dansnummer met droevig thema.She wakes up early every morning / Just to do her hair now / Because she cares yeah / Her day wouldn’t be right / Without her make up / She’s never had a make up / She’s just like you and me / But she’s homeless, she’s homeless / As she stands there singing for money / La da dee la dee da (ontelbaar vaak herhalen)Downloaden kan, maar goedkope verzamel-cd’s (gezellig in de auto) zijn beter, want bevatten vaak nog meer onverwachte meezingers.Peter LeijtenMeezingen? Kan! Met de fragmenten op nrc.nl/nextAanstekelijk pianoachtig intro, je kunt niet blijven stilzitten.

When my baby / When my baby smiles at me I go to Rio / De Janeiro / My-oh-me-oh / I go wild and then I have to do the Samba / And la bamba

2Maywood: RioWeer Rio, ook een geheide meezinger. Oefen op de uithaal!Don’t you ask me why / got to live a little longer / Don’t you start to cry / got to be a little stronger / Ooooooooo-Rio de Janeiro / Rio-oh-oh-oh-oh / Land of sun / samba and wine3The Shorts: Comment ça vaIn juni 1983 stond dit niet te pruimen liedje van vier jongens van 17 jaar drie weken op 1.Comment ça va / Comme ci comme ci comme ci comme ça / Tu ne comprend rien a l’amour / Restez la nuit, restez toujours / ’s Avonds aan de Seine / In een discotheek / Zag ik toen die kleine / Die lachend naar me keek / Zij liep plots in mijn richting / Dat was toen mijn kans / Ik zocht snel naar mijn woorden / Zei toen in m’n beste Frans (Refr!) 4André Hazes: ZomerNu echt ‘la-la-la’, want dat wil de (niet erg verfijnde) songtekst.Maar ik weet, jij bent straks hier / De zon die schijnt, dus drinken wij bier / Al zitten er veel mensen om mij heen / Maar voor mij is er toch maar een / Ik heb de zomer in mijn bol / Alle terrassen zijn weer vol / Het strand bezaaid met mensen / Wat valt er nog te wensen / Voor mij begint nu echt de lol / La-la-la5Crystal Waters: Gypsy Woman (She’s Homeless) Aanstekelijk la-die-da-dansnummer met droevig thema.She wakes up early every morning / Just to do her hair now / Because she cares yeah / Her day wouldn’t be right / Without her make up / She’s never had a make up / She’s just like you and me / But she’s homeless, she’s homeless / As she stands there singing for money / La da dee la dee da (ontelbaar vaak herhalen)Downloaden kan, maar goedkope verzamel-cd’s (gezellig in de auto) zijn beter, want bevatten vaak nog meer onverwachte meezingers.Peter LeijtenMeezingen? Kan! Met de fragmenten op nrc.nl/nextWeer Rio, ook een geheide meezinger. Oefen op de uithaal!

Don’t you ask me why / got to live a little longer / Don’t you start to cry / got to be a little stronger / Ooooooooo-Rio de Janeiro / Rio-oh-oh-oh-oh / Land of sun / samba and wine

3The Shorts: Comment ça vaIn juni 1983 stond dit niet te pruimen liedje van vier jongens van 17 jaar drie weken op 1.Comment ça va / Comme ci comme ci comme ci comme ça / Tu ne comprend rien a l’amour / Restez la nuit, restez toujours / ’s Avonds aan de Seine / In een discotheek / Zag ik toen die kleine / Die lachend naar me keek / Zij liep plots in mijn richting / Dat was toen mijn kans / Ik zocht snel naar mijn woorden / Zei toen in m’n beste Frans (Refr!) 4André Hazes: ZomerNu echt ‘la-la-la’, want dat wil de (niet erg verfijnde) songtekst.Maar ik weet, jij bent straks hier / De zon die schijnt, dus drinken wij bier / Al zitten er veel mensen om mij heen / Maar voor mij is er toch maar een / Ik heb de zomer in mijn bol / Alle terrassen zijn weer vol / Het strand bezaaid met mensen / Wat valt er nog te wensen / Voor mij begint nu echt de lol / La-la-la5Crystal Waters: Gypsy Woman (She’s Homeless) Aanstekelijk la-die-da-dansnummer met droevig thema.She wakes up early every morning / Just to do her hair now / Because she cares yeah / Her day wouldn’t be right / Without her make up / She’s never had a make up / She’s just like you and me / But she’s homeless, she’s homeless / As she stands there singing for money / La da dee la dee da (ontelbaar vaak herhalen)Downloaden kan, maar goedkope verzamel-cd’s (gezellig in de auto) zijn beter, want bevatten vaak nog meer onverwachte meezingers.Peter LeijtenMeezingen? Kan! Met de fragmenten op nrc.nl/nextIn juni 1983 stond dit niet te pruimen liedje van vier jongens van 17 jaar drie weken op 1.

Comment ça va / Comme ci comme ci comme ci comme ça / Tu ne comprend rien a l’amour / Restez la nuit, restez toujours / ’s Avonds aan de Seine / In een discotheek / Zag ik toen die kleine / Die lachend naar me keek / Zij liep plots in mijn richting / Dat was toen mijn kans / Ik zocht snel naar mijn woorden / Zei toen in m’n beste Frans (Refr!)

4André Hazes: ZomerNu echt ‘la-la-la’, want dat wil de (niet erg verfijnde) songtekst.Maar ik weet, jij bent straks hier / De zon die schijnt, dus drinken wij bier / Al zitten er veel mensen om mij heen / Maar voor mij is er toch maar een / Ik heb de zomer in mijn bol / Alle terrassen zijn weer vol / Het strand bezaaid met mensen / Wat valt er nog te wensen / Voor mij begint nu echt de lol / La-la-la5Crystal Waters: Gypsy Woman (She’s Homeless) Aanstekelijk la-die-da-dansnummer met droevig thema.She wakes up early every morning / Just to do her hair now / Because she cares yeah / Her day wouldn’t be right / Without her make up / She’s never had a make up / She’s just like you and me / But she’s homeless, she’s homeless / As she stands there singing for money / La da dee la dee da (ontelbaar vaak herhalen)Downloaden kan, maar goedkope verzamel-cd’s (gezellig in de auto) zijn beter, want bevatten vaak nog meer onverwachte meezingers.Peter LeijtenMeezingen? Kan! Met de fragmenten op nrc.nl/nextNu echt ‘la-la-la’, want dat wil de (niet erg verfijnde) songtekst.

Maar ik weet, jij bent straks hier / De zon die schijnt, dus drinken wij bier / Al zitten er veel mensen om mij heen / Maar voor mij is er toch maar een / Ik heb de zomer in mijn bol / Alle terrassen zijn weer vol / Het strand bezaaid met mensen / Wat valt er nog te wensen / Voor mij begint nu echt de lol / La-la-la

5Crystal Waters: Gypsy Woman (She’s Homeless) Aanstekelijk la-die-da-dansnummer met droevig thema.

She wakes up early every morning / Just to do her hair now / Because she cares yeah / Her day wouldn’t be right / Without her make up / She’s never had a make up / She’s just like you and me / But she’s homeless, she’s homeless / As she stands there singing for money / La da dee la dee da (ontelbaar vaak herhalen)

Downloaden kan, maar goedkope verzamel-cd’s (gezellig in de auto) zijn beter, want bevatten vaak nog meer onverwachte meezingers.

Meezingen? Kan! Met de fragmenten op nrc.nl/next

    • Peter Leijten