Chinees restaurant moet half jaar dicht om slechte hygiëne

Rotterdam. Restaurant De Chinese Muur in Rotterdam moet een half jaar lang dicht vanwege onhygiënische omstandigheden in de keuken. Dat is gisteren bepaald door de Rotterdamse rechtbank. Volgens de rechter heeft de restauranteigenaar de volksgezondheid en de gezondheid van bezoekers in gevaar gebracht. Vlees en vis werden in de keuken te warm bewaard, rauw rundvlees lag in een vieze spoelbak, keukengerei bevatte resten oud voedsel. Het Chinese restaurant kreeg al eerder boetes opgelegd en werd in mei van dit jaar voorwaardelijk veroordeeld tot zes maanden sluiting. Omdat de situatie sindsdien niet is verbeterd, wordt die straf nu opgelegd. De eigenaar gaat in hoger beroep. De Chinese Muur ligt tegenover De Doelen, aan het begin van de West-Kruiskade en Chinatown. Het dertig jaar oude restaurant wordt dagelijks goed bezocht door een overwegend Chinese cliëntèle.