7 redenen om naar buiten te gaan

1 uit eten met iens

Eetcafé de Padang

Dit authentieke Marokkaanse pareltje ligt vrij afgelegen in de Indische buurt van Groningen. Ondanks de wat verlaten uitstraling is het absoluut nodig te reserveren. Het menu is al twintig jaar hetzelfde en blijkt nog steeds een `grote hit` te zijn onder de gasten. Ontdek de eenvoudige, maar met zorg bereide gerechten als de Kafta, die door een vriendelijke bediening worden geserveerd. De couscous, aardappeltjes en sauzen worden onbeperkt aangeleverd.

Goed | Ik was hier afgelopen dinsdag voor het eerst en ik heb heerlijk gegeten! De tajine met lam was erg lekker. De prijzen zijn aan de hoge kant en de bediening was minder. Je moet echt driftig zwaaien voordat je aandacht krijg, maar ik zou er niet voor wegblijven. (16-06-2006 L. vd Meer)

uitstekend | Heel vriendelijke bediening, leuke sfeer en ontzettend lekker eten. Prijs/kwaliteit voor voorgerecht en hoofdgerecht is meer dan uitstekend, maar de toetjes zijn wat aan de dure kant en weinig bijzonder. Interessante menu`s voor twee. (22-02-2006 Peter)

, Padangstraat 3 [br/]Telefoon (050) 577 66 72 [br/]Keuken open 17.30-21.30, [br/]Gem. prijs 3-gangen 21,00 euro[br/]Categorie: Marokkaans eetcafé[br/]

2 DAKEXPEDITIES

Do the RoofTopHop

Tijdens Noorderzon kun je mee op een avontuurlijke expeditie langs verschillende daklocaties in de binnenstad. Bekijk Groningen vanuit een ander perspectief en raak verrast door installaties van internationale kunstenaars en de Groninger componist Gerard Ammerlaan. Do the RoofTopHop is onderdeel van het langlopende project `City On A Roof` waarin wordt onderzocht hoe de bovenwereld als ruimte ingezet kan worden. Alleen geschikt voor mensen zonder hoogtevrees die goed ter been zijn!

Cascade, Puddingfabriek, Vismarkt en Zuiderdiep. T/m 19 aug. Passepartout: 6 euro. Inl: www.noorderzon.nl;www.pavlov.nl [br/]

3 MULTIMEDIA

FORMAT GAVA

Het Gronings Audiovisueel Archief (GAVA) bewaart het geheugen van Groningen in bewegend beeld en geluid. Op Noorderzon organiseert GAVA i.s.m. Studio Frank & Lisa elke dag een andere voorstelling van film met live muziek onder de naam FORMAT GAVA. De voorstellingen duren elk 30 minuten en worden op bijzondere wijze uitgevoerd: de beelden zijn vanaf de buitenkant op 3 schermen in de Muziekkoepel te zien en de bijbehorende livemuziek is alleen met een koptelefoon te beluisteren.

Muziekkoepel. Van 17 t/m 27 augustus om 21.30u, 22.30u en 23.30u. Toegang: 2 euro. Inl: www.noorderzon.nl; www.gava.nl[br/]

4 TENTOONSTELLING

Oefening baart kunst. Verloskundig onderwijs in de 19e eeuw

Hoe zag het onderwijs in de verloskunde rond 1900 eruit? In het Universiteitsmuseum is een reconstructie gemaakt met leermiddelen afkomstig van de Faculteit Geneeskunde en het Academisch Ziekenhuis. Een reeks preparaten van vrouwelijke bekkens vormt de kern van de tentoonstelling. Verder zijn ook diverse instrumenten zoals gynaecologische tangen tentoongesteld. T/m 27 september, di t/m zo 13.00-17.00 uur.

, Universiteitsmuseum. Inl: www.rug.nl/museum[br/]

5 TENTOONSTELLING

Marc Quinn. Recent Sculpture

In Recent Sculpture, Marc Quinns eerste grote Nederlandse solo-expositie in het Groninger Museum, is zijn worsteling met het mechanisme van de shock goed te zien. Met Self (1991) werd hij beroemd: een afgietsel van Quinns hoofd dat hij maakte door tijdens enkele weken bijna vijf liter bloed uit zijn lijf te tappen, in een mal te gieten en in te vriezen. De tentoonstelling is nog te zien tot en met 27 augustus, dinsdag t/m zondag 10.00-17.00 uur.

Groninger Museum. Inl: www.groningermuseum.nl[br/]

6 FILM

Pirates of the Caribbean II

In deel II van trilogie over piraten met onder andere Johnny Depp en Orlando Bloom blijkt kapitein Jack Sparrow een bloedschuld te hebben bij de kapitein van de Vliegende Hollander. Alles wat bewegen kan, beweegt, en alles wat kan vallen, valt. Voor Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest komt de kijker ogen en oren te kort. Het werkelijke avontuur is de virtuoze manier waarop al deze invallen, grappen en terzijdes en stunts bij elkaar worden gehouden.

Regie: Gore Verbinski. Met Johnny Depp, Orlando Bloom, Keira Knightley, Bill Nighy In: 132 bioscopen. [br/] Pathé, Gedempte Zuiderdiep 78. Res: 0900-1458 [br/]

7 DANSEN

Nachtclub Noorderzon

In de PuddingNachtclub is dagelijks een gevarieerd programma met dj`s, performance, paaldansen en videokunst. Ontmoet je ideale danspartner met `crossoverspeeddating`. Dj`s: Pablo Discobol, Itchy, Foefur, Zudisko, dj Porno, Johanz. Visuals: Richard Neef, Snow Video en Motion Sickness. Performances: De Fred Osters, Paars III. Muziek: o.a. Three-Ality.

, De Puddingfabriek, Viaductstraat 3a (achter CS). Van 17 t/m 26 augustus, 23.00-04.00, deuren dicht: 02.00u. Toegang: gratis. Inl: 050-5270947 & www.depudding.nl[br/]