Tweede reconstructie moord Louis Sévèke

NIJMEGEN. Het Bamboeteam van de Nijmeegse politie gaat volgende week dinsdagavond opnieuw een reconstructie maken van de moord op de Nijmeegse activist Louis Sévèke in november vorig jaar. Doel van deze reconstructie is het vinden van vijftien tot nog toe onbekend gebleven getuigen, die wel door anderen zijn gezien op het tijdstip van de dodelijke schietpartij. Dat heeft een woordvoerder van het team gisteren gezegd. De politie deed kort na de moord meermalen uitgebreid sporenonderzoek in de omgeving van de schietpartij. In april zijn met een speciale techniek digitale opnames gemaakt van de plek van de moord en de straten in de omgeving. Volgens de zegsman van de politie is een reconstructie zoals volgende week, waarbij alle gebeurtenissen worden doorgelopen, nog niet eerder vastgelegd. Tien getuigen zullen bij de opnames aanwezig zijn om nog eens precies aan te geven wie zij hebben gezien en op welk tijdstip. De politie beschouwt een man die direct na de moord wegliep met een rode sporttas als verdachte.