Televisie Overige Films

The Witches of Eastwick (George Miller, 1987, VS). Weinig subtiele, fantastische relatiekomedie naar gelijknamige roman van John Updike suggereert dat feministes eigenlijk heksen zijn. Titelheldinnen Susan Sarandon, Michelle Pfeiffer en Cher vallen voor weerzinwekkende Jack Nicholson die over een duivelse charme beschikt. Veel speciale effecten. Net5, 20.30-22.50u.

Drumline (Charles Stone III, 2002, VS). Drama over de competitie tussen universitaire drumbands concentreert zich op het controversiële drumtalent Nick Cannon, die hiervoor vanuit Harlem naar Atlanta werd gelokt. Veel genuanceerder dan je van dit type film verwacht. Ook met Zoe Saldana. RTL7, 20.30-22.45u.

Gigli (Martin Best, 2003, VS). ‘Comedy-thriller’ staat te boek als een van de slechtste films uit de geschiedenis. Jennifer Lopez als lesbische huurmoordenares helpt maffioso Ben Affleck bij ontvoering van jongen met hersenbeschadiging. RTL5, 20.30-22.45u.

Original Sin (Michael Cristofer, 2001, VS/Frankrijk). Verfilming van Waltz Into Darkness van Cornell Woolrich, een roman die al in 1969 door François Truffaut werd verfilmd als La sirène du Mississippi. De lippen van Angelina Jolie zijn het enige moderne in deze film. Zij speelt de in Amerika bestelde bruid van koffieplantage-eigenaar Antonio Banderas in het Cuba van het einde van de negentiende eeuw en ontpopt zich tot bedriegster in een plot vol bedrog. Het houdt niet op en steeds is er tijd over voor broeierige blikken tussen de twee hoofdrolspelers en weids uitzicht op de exotische locaties. RTL7, 22.45-0.54u.

All the Little Animals (Jeremy Thomas, 1998, GB). Regiedebuut van producent Thomas is een modern sprookje over een verstandelijk gehandicapt jochie (Christian Bale) en een excentrieke dierenliefhebber (John Hurt). Nogal allegorisch en voorspelbaar. BBC1, 1.15-3.05u.