Rouw om dode brandweerlieden na bosbranden

Rouw om dode brandweerlieden na bosbranden Atalaia. In een zwartgeblakerd bos in het Portugese Atalaia, vlakbij Rianxo, hebben lokale brandweerlieden en dorpsbewoners enkele bloemen geplaatst bij een kruis, uit solidariteit met twee van Franse brandweermannen die gisteren omkwamen in het zuiden van Frankrijk. De brandweerlieden kwamen om toen hun voertuig, op weg naar een nieuwe brandhaard, van de weg raakte. In Portugal, Spanje en Portugal kampen alweer enkele weken met hevige bosbranden. Hoewel de autoriteiten zeggen dat de brandhaarden steeds sneller en efficiënter worden bestreden, werden maandag nog in de regio Var 3.000 mensen preventief geëvacueerd toen een bosbrand dreigde het dorpje Ramatuelle te bereiken. Ook het kuststadje Pampelonne werd even bedreigd door het vuur, waarvan de wolken waren te zien tot in Nice. De hevige rookontwikkeling zorgde ook voor kilometerslange files op de snelweg langs de Middellandse Zee. Ook Galicië in het noord-oosten van Spanje kampt met bosbranden. Gisteren waren er ongeveer nog veertig brandhaarden, de helft minder dan eind vorige week. Slechts tien brandhaarden had de brandweer nog niet helemaal onder controle. Het leger is ingezet om de brandweer bij te staan. Dankzij lagere temperaturen heeft de brandweer het iets makkelijker om de branden te blussen. Foto Perdro Armestre/AFP Flowers are seen near a cross in a scorched forest in Atalaia, near Rianxo, 15 August 2006. wo firefighters died Tuesday in the south of France when their vehicle plunged off the road but in France, Spain and Portugal there were cautious claims of victory in the battle against flames that have devastated forests and property. AFP PHOTO/ Pedro ARMESTRE
Rouw om dode brandweerlieden na bosbranden Atalaia. In een zwartgeblakerd bos in het Portugese Atalaia, vlakbij Rianxo, hebben lokale brandweerlieden en dorpsbewoners enkele bloemen geplaatst bij een kruis, uit solidariteit met twee van Franse brandweermannen die gisteren omkwamen in het zuiden van Frankrijk. De brandweerlieden kwamen om toen hun voertuig, op weg naar een nieuwe brandhaard, van de weg raakte. In Portugal, Spanje en Portugal kampen alweer enkele weken met hevige bosbranden. Hoewel de autoriteiten zeggen dat de brandhaarden steeds sneller en efficiënter worden bestreden, werden maandag nog in de regio Var 3.000 mensen preventief geëvacueerd toen een bosbrand dreigde het dorpje Ramatuelle te bereiken. Ook het kuststadje Pampelonne werd even bedreigd door het vuur, waarvan de wolken waren te zien tot in Nice. De hevige rookontwikkeling zorgde ook voor kilometerslange files op de snelweg langs de Middellandse Zee. Ook Galicië in het noord-oosten van Spanje kampt met bosbranden. Gisteren waren er ongeveer nog veertig brandhaarden, de helft minder dan eind vorige week. Slechts tien brandhaarden had de brandweer nog niet helemaal onder controle. Het leger is ingezet om de brandweer bij te staan. Dankzij lagere temperaturen heeft de brandweer het iets makkelijker om de branden te blussen. Foto Perdro Armestre/AFP Flowers are seen near a cross in a scorched forest in Atalaia, near Rianxo, 15 August 2006. wo firefighters died Tuesday in the south of France when their vehicle plunged off the road but in France, Spain and Portugal there were cautious claims of victory in the battle against flames that have devastated forests and property. AFP PHOTO/ Pedro ARMESTRE AFP

In een zwartgeblakerd bos in het Portugese Atalaia, vlakbij Rianxo, hebben lokale brandweerlieden en dorpsbewoners enkele bloemen geplaatst bij een kruis, uit solidariteit met twee van Franse brandweermannen die gisteren omkwamen in het zuiden van Frankrijk. De brandweerlieden kwamen om toen hun voertuig, op weg naar een nieuwe brandhaard, van de weg raakte.

In Portugal, Spanje en Portugal kampen alweer enkele weken met hevige bosbranden. Hoewel de autoriteiten zeggen dat de brandhaarden steeds sneller en efficiënter worden bestreden, werden maandag nog in de regio Var 3.000 mensen preventief geëvacueerd toen een bosbrand dreigde het dorpje Ramatuelle te bereiken. Ook het kuststadje Pampelonne werd even bedreigd door het vuur, waarvan de wolken waren te zien tot in Nice. De hevige rookontwikkeling zorgde ook voor kilometerslange files op de snelweg langs de Middellandse Zee.

Ook Galicië in het noord-oosten van Spanje kampt met bosbranden. Gisteren waren er ongeveer nog veertig brandhaarden, de helft minder dan eind vorige week. Slechts tien brandhaarden had de brandweer nog niet helemaal onder controle. Het leger is ingezet om de brandweer bij te staan.

Dankzij lagere temperaturen heeft de brandweer het iets makkelijker om de branden te blussen.