Nieuw leven in een plastic zakje

Nieuw leven in een plastic zakje Kabul, 16 aug. Een Afghaanse man verkoopt voor zo’n 2 euro per stuk goudvissen langs de weg in de hoofdstad Kabul. De vissen zijn in Afghanistan een symbool voor nieuw leven. De Afghaanse economie is na ruim twintig jaar oorlog nog uiterst zwak. Het land is één van de armste ter wereld. Het gemiddelde inkomen is ongeveer 700 euro. Op dit moment is het grotendeels afhankelijk van akkerbouw en veeteelt. De omstreden papaverteelt is al jaren de meest lucratieve vorm van akkerbouw. Volgens een rapport van de Verenigde Naties is die teelt in Afghanistan voor het eerst sinds 2001 gedaald. Maar nog steeds komt 89 procent van de grondstof voor heroïne uit het land. Foto Reuters An Afghan man (R) sells fishes as pets on a roadside in Kabul April 12, 2006. Each fish costs 100 Afghanis, about $2. REUTERS/Ahmad Masood REUTERS