Mia Audina stopt met badminton

NIEUWEGEIN, 16 aug. Mia Audina heeft met onmiddellijke ingang besloten met badminton te stoppen. De meervoudige medaillewinnares bij de Olympische Spelen vindt het tijd om een maatschappelijke loopbaan op de bouwen. Bovendien wil zij haar man Tylio Lobman ondersteunen bij zijn zangcarrière. De 26-jarige Mia Audina kwam zeven jaar voor Nederland uit. Zij bezorgde het Nederlandse topbadminton de eerste en enige olympische medaille: zilver in Athene 2004. Daarnaast droeg de geboren Indonesische bij aan Nederlandse successen bij wereld- en Europese kampioenschappen. In april van dit jaar haalde zij bij de EK in Den Bosch nog de finale in het enkelspel en veroverde zij eveneens zilver met de landenploeg. In februari maakte zij deel uit van de gouden vrouwenformatie op het EK. Tot ieders verrassing haalde Oranje, met Mia Audina, eveneens de finale van de Uber Cup, het WK voor vrouwenteams.