Geregeld buien

Hoewel de temperaturen in Nederland de komende dagen wat hoger zijn dan de afgelopen tijd gebruikelijk was, houdt de wisselvalligheid aan.

Omdat de bovenlucht aan de koude kant blijft, kunnen buien ontstaan. Bepalend voor het weer in Nederland is een lagedrukgebied boven de Golf van Biskaje. Het trekt langzaam naar het noordoosten en houdt in deze omgeving een zuidelijke tot zuidoostelijke stroming in stand waarmee vrij warme en ook vochtige lucht wordt aangevoerd.

Vanavond en vannacht kunnen daarom eerst nog een paar buien vallen, lokaal met onweer. Later komen ook opklaringen voor. Vooral dieper landinwaarts kan daarbij hier en daar mist ontstaan. Het koelt af tot tussen 11 en 15 graden en er is in het algemeen maar weinig wind.

Morgen trekken nieuwe storingen over Nederland naar het noorden. Waarschijnlijk begint het in de ochtend al met enkele regen- of onweersbuien, in de middag gevolgd door af en toe zon. De temperaturen, die bij een matige zuidoostelijke wind snel tot tussen 21 en 24 graden oplopen, zorgen er dan weer voor dat nieuwe buien ontstaan, opnieuw lokaal met onweer.

In de avond komt een volgende storing met regen en onweer vanuit het zuidwesten het land alweer binnen.

Tijdens het weekeinde houdt het wisselvallige weer aan. Lijkt het zwaartepunt van de buiigheid zaterdag op de noordwestelijke helft van het land te liggen, zondag komt ook het zuidoosten weer aan de beurt. De temperaturen komen met name die dag opnieuw iets lager uit.