Discjockey Krijn Torringa overleden

De discjockey Krijn Torringa is gisteren overleden. Hij was in de jaren zeventig en tachtig bekend van radioprogramma’s op de publieke popzender Hilversum 3 en als presentator van Avro’s Toppop op televisie. Torringa leed al enige tijd aan kanker. Hij is 65 jaar geworden.

Krijn Torringa begon als discjockey bij radiopiraat Veronica. Na zes jaar verhuisde hij naar de Avro. Daar werd hij bekend als vaste vervanger van Ad Visser bij het wekelijkse tv-programma Toppop. Torringa deed jarenlang het populaire radioprogramma Hollands Glorie – met het spelletje ‘Toontje hoger’ – waarin hij Nederlandstalige muziek draaide. Later was hij een van de oprichters van Holland FM, een zender voor het Hollands lied.

Na enkele jaren Curaçao keerde hij in 1995 berooid terug naar Nederland. In Twente vond hij opnieuw zijn draai. Hij was stadionspeaker voor FC Twente en presenteerde het in de regio populaire programma Overijssels Glorie op Radio Oost.

Krijn Torringa was een radioman. Televisie vond hij vooral veel gedoe, zei hij eind vorig jaar in een interview met het dagblad Tubantia. „Alleen al dat bepaalde opnames steeds weer opnieuw moesten. Geef mij maar radio. Licht op rood en hup, beginnen.”