Aanslag op kantoor Koerdische Partij Irak

Bagdad. Bij een zelfmoordaanslag op het kantoor van de Patriottische Unie Koerdistan (PUK), de partij van de Iraakse president Jalal Talabani, zijn gisteren negen mensen omgekomen. De aanslag had plaats in de noordelijke stad Mosul waar de bevolking uit verschillende etnische groepen bestaat. Onder de slachtoffers zijn vijf Iraakse burgers en vier Koerdische bewakers. Volgens de politie heeft de dader een vrachtwagen vol explosieven tot ontploffing gebracht op de parkeerplaats van het kantoor. Zeventien auto`s zijn bij de explosie in brand gevlogen en het kantoorgebouw is zwaar beschadigd. Vorige week werden de kantoren van de PUK in het zuiden van Irak geplunderd nadat de officiële krant van de partij een kritisch artikel publiceerde. In het artikel werd een shi`itische geestelijke ervan beschuldigd de sektarische spanningen in Kirkuk aan te wakkeren.