7 redenen om binnen te blijven

1 spelen

Living Dead Dolls

”At sun up she started to rise / with rotted flesh and vacant eyes / she has no thoughts, and feels no pain / her sole motivation is to eat your brain.” Voilà, een gratis rijmpje bij een Living Dead Doll. Niet echt de poppen waar je vroeger mee speelde, tenzij je moeder Morticia Adams heet. Deze poppen van het Amerikaanse merk Mezco Toyz en ontworpen door twisted minds Ed Long en Damien Glonek zijn elk ongeveer 30 centimeter groot en worden geleverd in een doodskist, met overlijdenscertificaat en soms een extraatje zoals een strop. De nieuwe serie 11 (hier afgebeeld) is sinds deze zomer in de handel en bestaat uit Maggot (schoolmeisje met bloedvlekken op haar huid), Killbaby (punkertje met dichtgenaaide mond), Jubilee (roodharig en een jurkje met groen slijm), Rain (engeltje dat uitgelopen mascara heeft) en Isajah (arbeider met lichtgevend, gele ogen). In het najaar verschijnt weer een nieuwe serie. Overigens kun je via de bovengenoemde, officiële website alleen in de VS en Canada de poppen bestellen. Diverse Living Dead Dolls zijn ook in Nederland verkrijgbaar, onder meer via www.toysinaction.nl, www.comx.nl en www.toys-games.nl. (JvG)

2 Reizen

LLink op reis

Reisprogramma met Froukje Jansen en Johan Eikelboom. Afl.: Vlucht SA 0260 naar Zuid-Afrika. Johan ziet de grote verschillen tussen arm en rijk in Johannesburg. Huizen van rijke mensen zijn ommuurd en de armen leven in huizen van golfplaten. Daarna reist hij door naar een Zulu-park waar krijgers nu plichtmatig optreden voor toeristen. Ook bezoekt hij Durban, met 300 dagen zon per jaar dé badplaats van Zuid-Afrika.

3 film

The Witches of Eastwick

Film uit 1987 van George Miller, (losjes) gebaseerd op een verhaal van John Updike. Een bizarre comedy over drie verveelde vrouwen Alex, Jane en Suki (Cher, Susan Sarandon en Michelle Pfeiffer) wier leven in het teken komt te staan van een excentrieke duivel Daryl Van Horne. De duivel wordt gespeeld door Jack Nicholson. Hij is stinkend rijk, weet de vrouwen om zijn vinger te winden en geeft hen zelfs mysterieuze krachten.

4 WIELRENNEN

Studio Sport

Studio Sport doet live verslag van de proloog van de Eneco Tour in Den Helder. Deze start gaat over 5,8 kilometer. In totaal leggen de renners tot en met 23 augustus een afstand af van 1.176 kilometer. De wielertour gaat over de Afsluitdijk, via Sneek, Heerenveen en Meppel naar het eindpunt in Hoogeveen. Meer informatie over het parcours op www.enecotour.nl. Het commentaar op Studio Sport is van Mart Smeets en Maarten Ducrot.

5 Ding

Dino Plant

Met bloemen en planten schijn je meer te kunnen vertellen dan met woorden. Maar de ritselend bruine bladeren van mijn planten zeggen meestal niet veel meer dan: ”Help. Red mij van mijn ondankbare eigenaar of ik ga voorgoed ten onder!” Voor `groenevingerbarbaren` als ikzelf is er nu een oplossing: de dinosaurusplant. Hij blijkt een van de langst levende planten op aarde te zijn, en komt van nature voor in de woestijngebieden in Mexico en Texas. Krijg je het ding in handen, dan ziet het er uit als een bruin verdord bolletje. De plant is dan `in slaap`. Stop je hem tussen de bijgeleverde `lavarotsen` en geef je hem een beetje water, dan bloeit hij in een paar uur op tot een mooi groen bos. De dinoplant kan zijn slaaptoestand 50 jaar volhouden. Leuk experimentje, al betekent het dat je de komende 50 jaar bij elke verhuizing dat bruine vodje mee moet nemen. (JL)

6 Bakken

Kamasutra-koekjes

Vibrators zijn tegenwoordig op je Ipod aan te sluiten en veel emailgebruikers krijgen bijna dagelijks een Viagra-aanbod: daar is weinig spannends meer aan. Met wat bloem, een beetje gist en een hete oven beleef je goedkopere en smaakvollere erotiek. Op de website porn-bread.com staan tientallen recepten om Halloweenies, Penis-pretzels en Double D Boob Buns te bakken. Voor de beginner zijn er de Kamasutra Gingerbread-cookies, speculaasmannetjes en -vrouwtjes in allerlei standjes waarvan de mallen vanaf de site kunnen worden uitgeprint. Met handleiding, die meldt: ”Gebruik geel glazuur voor het haar op de vrouwenpoppetjes of een andere kleur als je niet van blondines houdt.” Ook mogelijk: een avondje surfen op dazbert.co.uk/rudefood, een prachtige collectie foto`s van Bimbo-brood, Cock-a-Leekie-soep en ander `onbeleefd eten`. (TV)

7 Film

Holy Smoke

Harvey Keitel speelt in Holy Smoke, dat Jane Campion samen met haar zus schreef, PJ Waters, een Amerikaanse deprogrammeur van sekteleden die naar Australië reist om de jonge Ruth, die in India in de handen van een goeroe is gevallen, weer tot een gewoon lid van haar familie te maken. Gesprekken over spiritualiteit stokken al snel als de mooie Ruth, gespeeld door Kate Winslet, haar lichaam in de strijd werpt en de machtsstrijd een geheel andere wending geeft. In een interview zei de regisseuse hierover: ”Ruth schaamt zich over wat ze doet om te winnen. Maar het verlangen om te domineren is heel menselijk. Uiteindelijk ziet ze dat die overwinning slechts schijn is. Belangrijker is dat ze werkelijk met iemand in contact is gekomen, iemand die niet terugschrok voor intimiteit.” Holy Smoke is een fascinerend psychodrama dat komische momenten niet schuwt. (AW)

    • André Waardenburg
    • Thalia Verkade
    • Janna Laeven