Wiet

Dagelijks probeer ik een bijdrage te leveren aan een gezonde ontwikkeling van jonge pubers. Zo gaan leerlingen bij mij op school één keer per jaar op schoolreis. Terwijl ik ze een fijne dag toewuif, betrap ik een leerling met een zakje wiet in haar tas. Het roken van wiet door een 13-jarige past niet in mijn definitie van gezonde ontwikkeling. De pechvogel mag die dag op school blijven. Wel bel ik de ouders.

De telefoon gaat over. „Jaah...” , hoor ik aan de andere kant. „Uw dochter mag niet mee op schoolreis vandaag”, zeg ik, „want ze had wiet bij zich.” Een stilte. Dan: „Wat zegt u meneer... Ik sta te shaken op mijn benen, ik kom meteen naar school om te kijken of het een zakje van mij is.”

Jan Fasen

Bijdragen van lezers zijn welkom via een formulier op www.nrc.nl/ik. Daar zijn ook de spelregels van de ik-rubriek te vinden.

    • Jan Fasen