Warmer, wel wisselvallig

Tot nu toe was deze augustusmaand aan de koude kant, maar daar lijkt enige verandering in te komen. De middagtemperaturen gaan weldra omhoog en vooral aanstaande vrijdag ziet er zomers warm uit.

Stabiel zijn de atmosferische omstandigheden echter niet en dat betekent aanhoudend diverse buien. De buien van vandaag zakken vanavond geleidelijk in.

Vannacht is het vervolgens zo goed als droog en bij een wegvallende wind vormt zich her en der mist. De minimumtemperatuur schommelt rond 12 graden.

Morgenochtend komt verspreid enige mist voor en is het zo goed als droog, met geleidelijk een beetje zon. Voornamelijk in de middag valt er een aantal buien, her en der gepaard met onweer. Door het gebrek aan wind kan een bui lang boven dezelfde plek blijven hangen, met flink wat regenwater op die locatie tot gevolg. Tijdens de buien is het zeer fris, buiten de neerslag om kan het nog zo’n 21 graden worden.

De buien zakken morgenavond wederom in, maar komen donderdagmiddag geleidelijk weer opzetten. Vooral de zuidelijke provincies lijken dan zeer gevoelig voor buien te zijn. Wel warmt het ondertussen verder op; naar 22 graden aan de kust en 23 a 24 graden elders. Die opwarming gaat verder, maar de wisselvalligheid houdt aan. Dus ook vrijdag en het weekeinde zullen er veelvuldig buien vallen. Geleidelijk trekt de wind daarbij weer een beetje aan.