Sri Lanka: `61 meisjes gedood bij aanval`

Colombo. De Sri Lankaanse afscheidingsbeweging Tamil Tijgers beschuldigt de Sri Lankese regering ervan 61 schoolmeisjes te hebben gedood en 155 verwond bij bombardementen in het noorden van het eiland. De meisjes zouden tussen vijftien en achttien jaar oud zijn geweest en zouden les hebben gekregen op het terrein van een oud weeshuis toen de bommen vielen. Het Sri Lankaanse leger ontkent de beschuldigingen en zegt dat het alleen een trainingskamp van de Tamil Tijgers bombardeerde. Scandinavische waarnemers, die toezien op de naleving van de wapenstilstand uit 2002, zeggen dat ze de lichamen van negentien kinderen, zowel meisjes als jongens, hebben gezien. Uit angst voor vergeldingsacties heeft de Sri Lankaanse regering alle scholen in het land voor onbepaalde tijd gesloten. Over twee weken zouden de schoolvakanties beginnen.