Schilder Julio Gálan overleden

rotterdam, 15 aug. De Mexicaanse schilder Julio Gálan is op 4 augustus overleden op 46-jarige leeftijd. Tijdens een verblijf in de Mexicaanse stad Zacatecas werd hij getroffen door een hersenbloeding. Hij stierf in het vliegtuig op weg naar zijn woonplaats Monterrey, aldus The New York Times. Gálan was sinds eind jaren tachtig Mexico`s bekendste jonge kunstenaar. Hij werkte in een neo-expressionistische stijl, verwant aan die van schilders als Julian Schnabel en Francesco Clemente. Gálan was beïnvloed door Frida Kahlo. Hij exposeerde in de VS onder andere in het Whitney Museum in New York en op diverse plaatsen in Europa. In Nederland hing zijn werk begin jaren negentig bij galerie Barbara Faber in Amsterdam. Werk van hem is opgenomen in de collectie van het Bouwfonds.