Radio Voorkeur

De avonden. In het eerste uur een herhaling van de uitzending uit 1976 van de reis die Han Reiziger en Jan Wagenmeester maakten in het voetspoor van Mozart. Verder een portret van de Russische dichter en schrijver van joodse afkomst Joseph Brodsky, tevens winnaar van de Nobelprijs voor literatuur. 747AM, 20.03-23.00u.

Zomeravondconcert. Rechtstreekse uitzending vanaf het Zeister Muziekdagen Festival met uitvoeringen door het Vermeer Kwartet van composities van Mendelssohn, Mozart en Tsjaikovski. Radio 4, 20.02-23.00u.

Spotlight. Jazzgitarist Jesse van Ruller die tot de internationale top behoort, praat over zijn carrière en platen die een belangrijke invloed hebben gehad op zijn muzikale vorming. Vincent van Engelen en Co de Kloet praten met hem. Radio 4, 23.00-24.00u.

Hoe? zo! Gesprek met hoogleraar Amerikaans-Europese Techniekgeschiedenis in Eindhoven en Amerika-deskundige Ruth Oldenziel over hoe het is om steeds maar weer in de media de beslissingen van Amerika te verklaren en uit te leggen. Morgen, 747AM, 13.10-14.00u.