Libanese ontheemden keren terug na ingang wapenstilstand

Bint JBail. Duizenden Libanese burgers trotseerden gisteren een door Israël opgelegd reisverbod in het zuiden van Libanon en keerden terug naar het door oorlog geteisterde gebied. Rijen met auto`s reden langzaam langs bomkraters en kapotgeschoten bruggen. Het staakt-het-vuren, dat gisterochtend om acht uur lokale tijd in ging, werd over het algemeen nageleefd. Af en toe waren er nog gevechten. Volgens het Israëlische leger zijn daarbij zes Hezbollah-strijders omgekomen. Beide kampen claimen na het ingaan van de wapenstilstand de overwinning. De Israëlische premier Ehud Olmert zei dat de oorlog een einde heeft gemaakt aan de tijd dat Hezbollah een ”staat binnen een staat” was. De leider van Hezbollah, Hassan Nasrallah, verklaarde gisteren in een toespraak dat Hezbollah een ”strategische, historische overwinning op Israël” heeft behaald.