Internet Voorkeur

Pleinbioscopen. Zolang de regen niet met bakken uit de hemel komt vallen, kan het in de zomer leuk zijn: in de buitenlucht een film kijken op een groot scherm. Dit is in de tweede helft van augustus mogelijk in Rotterdam, Eindhoven, Schiedam en Den Haag. Geheel gratis zijn op pleinen in deze steden een groot aantal bekende en minder bekende films op een scherm van zo’n 15 meter breed te bewonderen. Op de website www.pleinbioscoop.nl staat het complete programma. De eerste film die morgen op het Lloyd Multiplein in Rotterdam wordt vertoond, is de Italiaanse film Le Conseguenze dell’Amore. In totaal komen in de havenstad tussen 16 en 27 augustus twaalf films op het witte doek. De openingsfilm op het Lichtplein in Eindhoven heet Me and You and Everyone We Know. Op het Spuiplein in Den Haag zijn onder meer de films Touching the Void en Oscarwinnaar Crash in de openlucht te bekijken. De films beginnen iedere avond om 21.00 uur. Op de website staan beschrijvingen van alle films. Via de site kunnen bezoekers zelf bepalen welke slotfilm ze in elke stad zouden willen zien. Er valt te kiezen uit: La Perrera, Walking on the Wild Side en Kept and Dreamless. De meeste stemmen gelden. Nou maar hopen dat het droog blijft en de schermen niet omver waaien door een windhoos. Voor overzichten:www.pleinbioscoop.nl