Imtech op winst na overnames

Technisch dienstverlener Imtech heeft onder meer dankzij overnames in het eerste halfjaar van 2006 boven verwachting gepresteerd. De nettowinst steeg met 31 procent tot 26,9 miljoen euro, de omzet met 21 procent tot bijna 1,3 miljard euro. De orderportefeuille groeide met 12 procent tot bijna 3 miljard euro.

De reeks overnames begon met de Radio Holland Group, gespecialiseerd in maritieme satelliet- en radiocommunicatie, automatisering en navigatiesystemen. Ook verwierf Imtech een meerderheidsbelang in Tess, een onderhoudsbedrijf voor (mega)jachten in Florida. Ter versterking van de ICT-activiteiten nam Imtech het Duitse bedrijf Fritz & Macziol over. Ten slotte werden de werktuigbouwkundige activiteiten in Nederland uitgebreid met de afdeling Industrieel Onderhoud van Emmtec Services en A. Hak Industrie. Nog niet alle overnames waren in de halfjaarcijfers verwerkt.

Imtech wordt steeds actiever als het gaat om een ‘totaalaanpak’ bij het (her)inrichten van kantoren. Zo wordt het kantoor van British Telecom in Amsterdam uitgebreid en door Imtech meteen voorzien van een nieuw beveiligingssysteem. Met ABN Amro is een raamcontract afgesloten voor alle Nederlandse kantoren van de bank. Ook werd voor ruim 40 miljoen euro aan orders in de zorg verworven.

Imtech profiteert van de aantrekkende olie- en gasmarkt. Bij Nerefco (joint venture BP en Texaco) vervangt Imtech alle logistieke besturingssystemen voor de verwerking en transport van olie.

Op het gebied van infrastructuur trekt de markt van verkeerstechnologie aan, maar de prijzen staan nog onder druk. Imtech vernieuwt bijvoorbeeld bruggen op diverse snelwegen. In Duitsland stegen de opbrengsten met 9 procent. Hier kreeg het bedrijf opdrachten van Ikea, Commerzbank, Audi en uit de zorgsector.