Heineken wil failliete Rotterdamse popzaal Nighttown kopen

Rotterdam. De Rotterdamse popzaal Nighttown gaat vrijwel zeker weer open. Curator D. Martens heeft afgelopen vrijdag een principe-akkoord gesloten met bierbrouwer Heineken over een doorstart van het podium, dat sinds 18 juli is gesloten wegens faillissement van de horecatak. Dit heeft Martens gisteren bekend gemaakt. Heineken koopt de naam, inventaris en goodwill uit Fab Five Holding BV, de horecatak. De schulden, totaal twee miljoen euro, blijven in deze BV. Heineken gaat nu op zoek naar een nieuwe exploitant, vermoedt Martens. De vorige exploitant, Fab Five, huurde het pand van eigenaar Fons Burger voor 269.000 euro per jaar. Heineken wil nog geen toelichting geven op het principe-akkoord, dat uiterlijk eind volgende week moet worden bekrachtigd.