Gebruik aanduiding terrorisme voorzichtiger

Naar leiding van de column van Elsbeth Etty in NRC Handelsblad van 1 augustus (`Afschuw ja, verdoeming nee`) zou ik willen opmerken dat het langzamerhand tijd wordt dat u met de aanduiding `terroristen` wat voorzichtiger omgaat.

Terwijl Hamas en Hezbollah steevast voor terroristen worden uitgemaakt, gaat Israël door met het rücksichtslos bombarderen van bevolkingscentra, alleen omdat beide organisaties de staat Israël niet willen erkennen en enige Israëlische militairen hebben ontvoerd.

Ik kan met de beste wil van de wereld in hun eis tot een gevangenenruil te komen, geen terrorisme zien. Wel in de voortgaande, door Israël begonnen grond- en luchtoorlog tegen een weerloos buurland als Libanon, alleen omdat de regering-Olmert weigert met Hezbollah te onderhandelen.

Overigens vormt dit Israëlische optreden geen uitzondering, want nog geen drie maanden geleden beschoot de Israëlische artillerie zonder enige aanleiding het strand van Gaza, waar families de vrijdagmiddag doorbrachten en worden in Gaza doorlopend flats en huizen door raketten verwoest, alleen omdat men vermoedt dat er militanten verblijven.

Wie is er nu eigenlijk het slachtoffer van terrorisme, Israël of zijn Arabische buren?

    • D.M. Schorer Noordgouwe