Boonen wil revanche

In Den Helder begint morgen de Eneco Tour, die vroeger bekendstond als de Ronde van Nederland. Drie van de zeven etappes worden verreden in België. Daar ligt volgende week woensdag de finish in Ans, bekend van de aankomst van de voorjaarsklassieker Luik-Bastenaken-Luik. Bij Rabobank mikt onder anderen Thomas Dekker op de eindzege, wereldkampioen Tom Boonen (Quickstep) hoopt zich in massasprints te revancheren voor een dramatische Tour de France. Een van zijn Nederlandse concurrenten is Max van Heeswijk (Discovery Channel). Andere belangrijke deelnemers zijn de Amerikaan George Hincapie en de Oekraïener Jaroslav Popovitsj (beiden Discovery Channel), de Amerikaan Bobby Julich (CSC), de Australiër Cadel Evans (Davitamon). Uit Duitsland onder meer het grote talent Thomas Fothen, uit de ploeg van Gerolsteiner.