Bekende namen op kieslijst CDA

Het CDA kiest voor de komende verkiezingen op 22 november voornamelijk voor bekende namen op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer. In de toptien staat geen enkele nieuwkomer.

Dat blijkt uit de zogenoemde advieslijst die het CDA-partijbestuur gisteravond naar buiten heeft gebracht. Op de elfde plek staat de eerste nieuwkomer op de CDA-lijst, directeur communicatie van de Rabobank en oud-hoofdredacteur van de Haagsche Courant Jan Schinkelshoek.

De top vijf van de lijst bestaat achtereenvolgens uit lijsttrekker en premier Jan Peter Balkenende, fractievoorzitter Maxime Verhagen, minister van Onderwijs Maria van der Hoeven (vorige keer nog op twee), Kamerlid Gerda Verburg en Justitie-minister Piet Hein Donner.

Het CDA is de eerste partij die helderheid geeft over de lijst. De afdelingen stellen eind september de definitieve volgorde van de lijst vast. (NRC)