Zwoel

Vandaag was het kletsnat en ook koel. De eerste twee weken van augustus zullen dus als extreem nat en met ruim een graad koeler dan de norm de boeken ingaan.

De temperatuur zal na morgen wel duidelijk omhoog gaan. Het wordt dan zwoel met maxima tot 26 graden. Stabiel is het daarbij niet, vooral vanaf donderdagavond zal het opnieuw tot forse regen- en onweersbuien komen. De meeste buien zullen in de late avond en het begin van de nacht ons land verlaten. Daarna klaart het niet echt op en ook morgenochtend is het overwegend bewolkt. In de middag breekt de zon dan wel af en toe door, maar zal zich ook een enkele bui weten te ontwikkelen. De wind is eerst nog matig tot krachtig en noordwest, maar zal later krimpen naar west en gaan luwen. De temperatuur stijgt naar 18 tot 21 graden.

Na een rustige nacht met bredere opklaringen en een paar mistbanken, zal woensdag de zon geregeld schijnen, al is ook dan een enkele bui in de namiddag niet uit te sluiten. Bij een zwakke zuidelijke wind wordt het met 21 tot 24 graden tamelijk warm en echt zwoel voor het gevoel.

Donderdag wordt het met een matige zuidooster en zonnige perioden nog warmer, lokaal 26 graden. Die warmte zal in de avond en nacht daarop wel worden afgestraft middels een paar flinke regen en onweersbuien die vanuit het zuiden komen opzetten.

De dagen daarna blijft het zwoel met maxima tussen 21 en 25 graden en geregeld een paar onweersbuien.