Wielrenner Florencio beste in San Sebastian

SAN SEBASTIAN. Xavier Florencio verraste zaterdag de grote namen in de Clasica San Sebastian. De onbekende Spaanse wielrenner van het Franse Bouygues won de massasprint van de wereldbekerwedstrijd door de de Italiaan Garzelli en de Kazach Kasjetsjkin te verslaan. Beste Nederlander was Theo Eltink: veertiende. Voor Florencio was het pas de tweede profzege. De beklimming van de Jaizkibel, een berg van de eerste categorie, was net als vorig jaar, toen de eveneens minder bekende Spanjaard Zaballa won, geen scherprechter in de weinig boeiende koers. Dat had wel gekund, maar de kopgroep van drie man, de Russische Rabobankrenner Denis Mentsjov en de Spanjaarden Carlos Sastre en Iban Mayo, hield geen stand tegen het jagende peloton. Een groep van ongeveer vijftig renners sprintte in San Sebastian om de winst in de enige Spaanse klassieker.