Weer man vast in zaak Holleeder

De Nationale Recherche heeft vorige week een nieuwe verdachte aangehouden die lid zou zijn van de bende van Heineken-ontvoerder Willem Holleeder. Het gaat om Mark G., die wordt verdacht van betrokkenheid bij afpersing van Kees Houtman, een Amsterdamse vastgoedhandelaar die vorig jaar november werd vermoord.

Mark G., die afgelopen donderdag door de rechter-commissaris in bewaring is gesteld, is een broer van Richard G., die al sinds januari vastzit op verdenking van afpersing van Houtman en lidmaatschap van een criminele organisatie. Houtman sprak uitgebreid met de Amsterdamse politie over Holleeder, die hem zou hebben afgeperst. Houtman zou Holleeder ten minste één keer een bedrag van 1 miljoen euro hebben betaald.

Advocaat Bart Nooitgedacht, die Mark G. bijstaat, begrijpt de arrestatie niet. „Mijn cliënt is al enige tijd verdachte, maar waarom hij juist nu is aangehouden is onduidelijk”, aldus Nooitgedacht. De rechtbank in Haarlem beslist deze week over de verlenging van de hechtenis van Mark G.

Donderdag behandelt de rechtbank in Haarlem de bezwaren tegen de inzet van een anonieme getuige die zou kunnen verklaren over de betrokkenheid van Holleeder bij een liquidatie.