Veel vragen aan KLM over wat wel en niet in handbagage mag

Amsterdam. KLM krijgt sinds donderdag veel vragen over wat passagiers in hun handbagage mogen meenemen. Dat liet een woordvoerder van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij gisteren weten. Donderdag maakten de Britse autoriteiten bekend dat zij een terroristisch plan om vliegtuigen tussen het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten met vloeibare explosieven op te blazen hadden verijdeld. Sindsdien is het passagiers bij vluchten naar de VS verboden vloeibare of semivloeibare stoffen in hun handbagage mee te nemen, zoals water, vruchtensap, gel, shampoo of tandpasta. Mensen die toch vloeibare zaken in hun handbagage hebben, kunnen die bij de controleposten achterlaten of ze in een speciaal koffertje bij de grote bagagestukken laten vervoeren.