Vakbond: gebrek aan helimonteurs

Den Haag, 14 aug. De luchtmacht heeft een gebrek aan helikoptermonteurs. Vooral het detachement Cougar-helikopters op luchtmachtbasis Soesterberg kampt hiermee. Dat heeft de militaire vakbond AFMP vandaag gezegd. De helikopters worden onder andere ingezet in Afghanistan. Volgens een AFMP-woordvoerster heeft het helipersoneel geen zin om zo vaak uitgezonden te worden. Ook kunnen ze volgens de woordvoerster makkelijk elders een baan krijgen. De vakbond, die geen cijfers kon noemen, zegt over het probleem in overleg te zijn met het ministerie van Defensie. Een woordvoerder van de luchtmacht bevestigde dat het al langer moeilijk is om aan technisch personeel te komen, ook omdat het aantal bemanningsleden per helikopter is uitgebreid om beter met de uitzenddruk te kunnen omgaan.