Televisie Film van de dag

Pierce Brosnan in The Tailor of Panama. The tailor of Panama Year:2001 Director: John Boorman Pierce Brosnan PHOTOS12

The Tailor of Panama. John Boorman The Tailor of Panama bereikte in Nederland nooit de bioscoop. De verfilming van de roman van John Le Carré was wellicht niet serieus genoeg, hoewel Le Carré zelf een soort parodie schreef op Graham Greene’s Our Man in Havana, een boek dat verfilmd werd met Alec Guinness in de hoofdrol. In The Tailor of Panama neemt Pierce Brosnan een loopje met z’n James Bond-imago. Hij moet in Panama informatie ontfutselen aan een kledingmaker (Geoffrey Rush) over de toekomst van het Panamakanaal. Wordt het aan Panama teruggegeven of aan de Chinezen verkocht? Rush modelleerde zijn acteren op dat van Guinness in Our Man in Havana. Chantage, opportunisme en omkoping voeren de boventoon in het verhaal over westerse belangen in voormalige koloniën. Boorman veranderde Le Carré’s einde, wat hem enige kritiek opleverde.(John Boorman, 2001, Ierland/VS), Talpa, 20.35-22.40u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg