Tamils ontkennen aanbod vredesoverleg

Colombo. De separatistische Tamil Tijger-beweging heeft gisteren ontkend de regering van Sri Lanka een aanbod tot vredesbesprekingen te hebben gedaan, wat de Sri Lankese regering eerder op de dag had geclaimd. De tegenstrijdige meldingen kwamen tijdens de heftigste gevechten op het eiland sinds het staakt-het-vuren tussen de Tamils en de Sri Lankese uit 2002. ”Het offensief van het regeringsleger maakt vredesoverleg en de implementatie van het staakt-het-vuren onmogelijk”, zei een Tamil-woordvoerder in een reactie op een verklaring van de regering, dat zij van de Tamils een aanbod tot overleg had ontvangen. Bij gevechten op Sri Lanka zijn dit weekend circa 190 mensen omgekomen. De Nederlandse hulporganisatie Mensen in Nood/Cordaid waarschuwde zaterdag voor de ”nijpende humanitaire situatie” op Sri Lanka. (AP, ANP)